De tentoonstellingen die dit najaar openen
Komende tentoonstellingen
Rinus Van De Velde
28 augustus - 04 oktober 2025
Tim Van Laere Gallery, Antwerpen

Tim Van Laere Gallery presenteert haar negende solotentoonstelling van de gerenommeerde Belgische kunstenaar Rinus Van de Velde. In deze tentoonstelling presenteert Van de Velde een nieuwe reeks oliepasteltekeningen, een grootschalig zelfportret in houtskool en een nieuwe reeks sculpturen. Daarnaast presenteert hij voor het eerst een installatie uit zijn vierde film, die momenteel in productie is, en introduceert hij ook een nieuw medium in zijn oeuvre met een monumentale aluminium sculptuur tentoongesteld in de buitenpatio.
Al sinds de aanvang van zijn artistieke carrière onderzoekt Van de Velde de relatie tussen fictie en realiteit, niet als tegenpolen maar als een samenhangend geheel waarbij de realiteit vorm geeft aan de fictie en de fictie spreekt over de realiteit. Fictie stelt ons in staat om complexe situaties en relaties te verkennen zonder de beperkingen van de realiteit, en kan ons zo helpen om diepere waarheden over de menselijke conditie, emoties en de wereld te begrijpen. Van de Velde heeft zich verdiept in het dagdromen en schept daarmee een universum, waarin de mogelijkheden voor zijn ‘zijn’ onbeperkt zijn. Hij kan iedere rol aannemen, of die nu dicht aanleunt bij zijn echte identiteit zoals een kunstenaar, of daar net mijlenver vanaf staat zoals een ontdekkingsreiziger. Al die personages en verhaallijnen vormen samen zijn fictieve autobiografie, waar zelfs de grootste leugens waarheden bevatten.
Meer info hier
Paulo Nimer Pjota
Art Salon
03 september - 15 december 2025
TheMerode, Brussel

Vanaf 3 september presenteert TheMerode een solotentoonstelling van de Braziliaanse kunstenaar Paulo Nimer Pjota, winnaar van de Solo Prize op Art Brussels 2024 – een prijs ondersteund door TheMerode, die een uitzonderlijke solopresentatie op de beurs bekroont.
Paulo Nimer Pjota, vertegenwoordigd door de galerie Mendes Wood DM, vertrekt in zijn werk vanuit het collectieve karakter van culturele fenomenen. Hij laat zich inspireren door iconografieën uit zowel de populaire cultuur als de kunstgeschiedenis, die hij combineert met elementen uit de stedelijke cultuur die zijn artistieke ontwikkeling beïnvloedde. Hij plaatst archetypische tegenculturele elementen naast esthetiek ontleend aan Grieks-Romeinse of prekoloniale samenlevingen. Voorstellingen van planten, losse woorden, stripfiguren, tatoeages, spontane krabbels, accenten ontleend aan 17e-eeuwse Vlaamse en Nederlandse stillevens, evenals artefacten uit de precolumbiaanse en Helleense kunst, zweven in constellaties van zwevende vormen.
De droomachtige composities die hieruit voortkomen, roepen mythologische sferen en rituele landschappen op, verbonden door een cyclisch weefsel van meervoudige, extatische dialogen. De bijna slapeloze werkwijze van de kunstenaar is erop gericht te onthullen wat – aan de andere kant van de stroom van artistieke productie – in het geheugen blijft verankerd terwijl het zich aan de randen van de officiële geschiedenis bevindt.
Meer info hier
ENERGIA - An artistic presence in the Belgian–Brazilian landscape
A project by GLEAN & Benedicte for TheMerode
03 september 2025 - 31 maart 2026
TheMerode, Brussel

Van 3 september tot 31 maart presenteert TheMerode Energia, een tentoonstelling gewijd aan artistieke dialogen tussen België en Brazilië. Opgezet in samenwerking met GLEAN magazine en gecureerd door Benedicte Goesaert en Kathleen Weyts, brengt de tentoonstelling een dertigtal Belgische en Braziliaanse kunstenaars samen, waaronder Kasper Bosmans, Dirk Braeckman, Anna Bella Geiger, Otobong Nkanga en Luc Tuymans.
Kunst tonen in de intieme ruimtes van TheMerode – waar mensen samenkomen, werken en ideeën uitwisselen – is zowel een uitdaging als een bron van verrijking. TheMerode gelooft dat kunstwerken energiebronnen zijn die voor zichzelf spreken. Ze kunnen inspireren, tot reflectie aanzetten, gesprekken op gang brengen en nieuwsgierigheid opwekken.
Energia biedt een inkijk in de artistieke aanwezigheid binnen het Belgisch-Braziliaanse landschap. De tentoonstelling verkent de verschillende vormen van energie die ontstaan uit verhalen, ervaringen, kennis, ontmoetingen, uitwisselingen en uiteraard kunstwerken. Dit landschap overstijgt de louter geografische grenzen van België en Brazilië. Het bestaat uit meerdere, zichtbare en onzichtbare lagen en dynamieken. Het brengt een diversiteit aan expressievormen samen en initieert een open dialoog tussen kunstenaars van verschillende generaties en achtergronden.
De tentoonstelling opent gesprekken over de menselijke conditie, spiritualiteit, natuur, het lichaam, politiek, beweging, creatie, veerkracht en visuele poëzie.
Meer info hier
RendezVous - Brussels Art Week
04 - 07 september 2025
Brussel
Brussel viert haar bruisende hedendaagse kunstscene met de eerste volwaardige editie van RendezVous – Brussels Art Week.
Na een succesvolle soft launch in 2024 keert RendezVous nu terug met een uitgebreid programma dat de rijkdom en diversiteit van het Brusselse hedendaagse kunstlandschap in de kijker zet.
Van 4 tot 7 september brengt RendezVous galeries, instellingen, kunstenaarscollectieven en ateliers samen in een week vol openingen en evenementen, om de start van het culturele jaar na de zomer te vieren.
Nieuw is dat RendezVous een centraal ontmoetingspunt opent - het Salon de RendezVous - waar een immersieve in-situ installatie van de Britse kunstenares Zoe Williams de vorm aanneemt van een bar en tegelijk het decor vormt voor een driedaags programma met panelgesprekken, performances en luistermomenten met lokale dj’s en producers. Verder worden exclusieve atelierbezoeken georganiseerd en lanceert RendezVous samen met Glean Art Magazine de Brussels City Guide for Art Lovers, uitgegeven door MER.
Meer info hier
Joëlle Dubois
Rekindling
06 september - 07 december 2025
Be-Part Kortrijk

Be-Part Kortrijk presenteert de solotentoonstelling Rekindling van de Belgische kunstenaar Joëlle Dubois. De tentoonstelling brengt een selectie sleutelwerken uit privécollecties samen, gecombineerd met nieuwe schilderijen, tekeningen, sculpturen én een video-installatie — haar opvallende eerste verkenning van het medium video. Dubois verkent een nieuwe laag in haar praktijk, waarin vertrouwde thema’s op een andere manier voelbaar en zichtbaar worden.
De titel Rekindling verwijst naar het opnieuw aanwakkeren van gevoelens, het laten opvlammen van wat dreigde te doven. In deze tentoonstelling keert Dubois terug naar de essentie van verbondenheid en zorg — naar wat overblijft wanneer herinneringen vervagen.
Deze moeder-dochterrelatie vormt de emotionele kern van drie opeenvolgende solotentoonstellingen: twee in de Antwerpse galerie Keteleer, die haar vertegenwoordigt, en een derde — wellicht het slotstuk — in Be-Part Kortrijk. De eerste solo, Forget Me Not, ontstond in het najaar van 2022, in een fase waarin de aftakeling van Dubois moeder tastbaar werd maar nog niet definitief was. Na haar overlijden, volgde From Here On Out – een titel die de pijn van het afscheid en het zoeken naar een nieuwe richting in zich draagt. En nu is er Rekindling: een terugblikken, een heropleven, een eerbetoon. Drie tentoonstellingen, drie momenten als mijlpalen in een persoonlijk rouwproces.
Meer info hier
Nick Brandt
The Day May Break
19 september - 21 december, 2025
Opening op donderdag 18 september 2025 van 17.30 uur tot 20.30 uur
Persconferentie in aanwezigheid van de kunstenaar: woensdag 17 september, 14u
Hangar, Brussel

The Day May Break, de nieuwste serie van Nick Brandt, wordt voor het eerst in België getoond - en voor het eerst in zijn geheel. De serie bestaat uit vier hoofdstukken, die elk worden voorgesteld door een selectie beelden. Van Afrika tot Zuid-Amerika portretteert deze reeks diersoorten en menselijke gemeenschappen die getroffen worden door de klimaatverandering. Nick Brandt roept ons op om te reageren op wat hij omschrijft als “ecocide”.
The Day May Break is het eerste deel van een wereldwijde serie die zowel mensen als dieren portretteert die getroffen zijn door de achteruitgang en vernietiging van het milieu. De serie is gemaakt op verschillende locaties over de hele wereld - landen die het minst vervuilen maar het meest kwetsbaar zijn voor klimaatveranderingen. De eerste twee hoofdstukken werden gefotografeerd in Kenia, Zimbabwe (2020) en Bolivia (2022), terwijl SINK and RISE, uitsluitend gewijd aan mensen, werd opgenomen in Fiji. De lokale mensen op deze foto's, die onder water zijn gefotografeerd, vertegenwoordigen de vele mensen wier huizen, land en middelen van bestaan de komende decennia verloren zullen gaan als de zeespiegel stijgt.
Nick Brandt (1964) is geboren en getogen in Londen, waar hij oorspronkelijk schilderkunst en film studeerde aan de Saint Martin's School of Art. Tijdens het regisseren van Michael Jacksons epische Earth Song video in Tanzania in 1995, werd Nick verliefd op dieren en het Oost-Afrikaanse land.
Meer info hier
Charlotte Abramow
MAURICE, Tristesse et Rigolade
19 september - 21 december, 2025
Opening op donderdag 18 september 2025 van 17.30 uur tot 20.30 uur
Persconferentie in aanwezigheid van de kunstenaar: woensdag 17 september, 14u
Hangar, Brussel

MAURICE, Tristesse et Rigolade is een ontroerende getuigenis en het afscheid van een dochter van haar vader. Zeven jaar na het verschijnen van het boek wordt MAURICE, Tristesse et Rigolade eindelijk voor het eerst tentoongesteld in Hangar.
Met haar kenmerkende fijngevoeligheid dompelt Charlotte Abramow ons onder in de wereld van ziekte door middel van haar unieke aanpak en stijl, waarbij de ernst van een documentaire wordt vermengd met de surrealistische ironie die een reeds rijk oeuvre definieert.
Charlotte Abramow presenteert een vrij uniek fotografisch werk op verschillende niveaus. Als geëngageerd kunstenaar is ze vooral geïnteresseerd in lichamen: hoe ze te representeren, de hyperseksualisering die er vaak mee geassocieerd wordt, hun taboes, hun onvolmaaktheden... Meer in het algemeen benadrukt de kunstenaar hoe de maatschappij dominante normen bepaalt en bijdraagt aan de reproductie ervan.
Meer info hier
Maryam Firuzi
19 september - 21 december, 2025
Opening op donderdag 18 september 2025 van 17.30 uur tot 20.30 uur
Persconferentie in aanwezigheid van de kunstenaar: woensdag 17 september, 14u
HANGAR GALLERY, Brussel

De Iraanse kunstenares Maryam Firuzi onderzoekt thema's als geheugen en identiteit, waarbij ze de nadruk legt op Iraanse vrouwen. Door middel van zorgvuldig gecomponeerde beelden houdt ze zich bezig met de begrippen aanwezigheid en afwezigheid. Haar werk is een ode aan de veerkracht en de overdracht tussen generaties. Deze tentoonstelling is de eerste presentatie van haar werk in België.
Maryam Firuzi werd geboren in 1986 in Shiraz. Ze woont in Teheran en werkt in de fotografie en cinema. Ze heeft verschillende korte films geschreven en geregisseerd die in binnen- en buitenland zijn vertoond, onder andere op het Solaris Film Festival, Nice, het International Festival Signos la Noite, Lissabon, en het Short on Tap Festival, Londen. Ze werd bekroond voor beste korte film op het Mediterranean Film Festival in Cannes.
Meer info hier
Rein Dufait
ginder de dingen, de dagen en de wolken
20 september - 30 november 2025
Be-Part Waregem

Onder de poëtische titel ginder de dingen, de dagen en de wolken toont Dufait vrijwel uitsluitend nieuw werk: verschillende reeksen die voor het eerst publiek worden getoond. Composities die balanceren tussen werkelijkheid en verbeelding, opgebouwd in zijn kenmerkende, intuïtieve stijl.
Centraal in de tentoonstelling staat een reeks recente werken op karton, waarin de grenzen tussen collage, tekening, assemblage en schilderkunst op een subtiele manier vervagen. Deze beelden ontstaan in een tastend, zoekend proces waarin elke laag een reactie is op de vorige. Het resultaat is een visueel spel van texturen, vormen en kleuren dat zich ontvouwt in een ritme dat even spontaan als doordacht is.
Dufait beweegt zich als kunstenaar op het snijvlak van sculptuur, schilderkunst en tekening. Hij werkt met uiteenlopende materialen zoals karton, zand, hout, plastiek, plexiglas, acrylhars, verf en oliepastel. Die materialen benadert hij niet als louter bouwstenen, maar als actieve spelers in een voortdurend proces van reageren, bouwen, verlengen en vervagen. Zijn werk ontstaat in directe dialoog met de ruimte, het materiaal en het moment.
Meer info hier
Libasse Ka
21 september - 21 december 2025
Museum Dhondt-Dhaenens, Deurne
Museum Dhondt-Dhaenens presenteert Notes on Shape Shifting , de eerste institutionele solotentoonstelling van de in Senegal geboren kunstenaar Libasse Ka, in september 2025. Deze tentoonstelling, gecureerd door Anne Teresa De Keersmaeker, zal een dynamische selectie van nieuw werk presenteren en toont Ka’s kenmerkende verkenning van de essentie van schilderkunst via een procesmatige benadering, wat resulteert in ritmische composities.
Libasse Ka, geboren in 1998 in Camberene, Senegal, woont en werkt in Brussel, waar hij een praktijk heeft ontwikkeld die vloeiend beweegt tussen figuratieve en abstracte schilderkunst. Zijn werk wordt gekenmerkt door gelaagdheid, stempelen en uitsmeren, en weerspiegelt een intense betrokkenheid bij materialiteit en beweging. Via zijn onderscheidende beeldtaal zoekt Ka voortdurend naar manieren om de grenzen van vorm, structuur en ritme in de schilderkunst te verleggen.
Zijn benadering is sterk fysiek: hij gaat actief de confrontatie aan met het doek, waarbij gebaren en texturen een cruciale rol spelen in de uiteindelijke compositie. Zijn werk onderzoekt ook de wisselwerking tussen precisie en toeval, en daagt zo de traditionele ideeën uit over controle en spontaniteit in het creatieve proces. Bovendien werpt Ka’s aanpak licht op het vaak verkeerd begrepen begrip van intuïtie, en stelt hij vragen over hoe artistieke instincten zich ontwikkelen — zowel door bewuste keuzes als onderbewuste invloeden.
Deze tentoonstelling in MDD biedt een inkijk in Ka’s steeds evoluerende praktijk en onderstreept zijn unieke vermogen om composities op te bouwen én af te breken.
Meer info hier
Georges Meurant meets Bonolo Kavula
7 oktober 2025 - 10 maart 2026
Nieuwe permanente zaal gewijd aan moderne en hedendaagse kunst
Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België

In een nieuwe permanente zaal gewijd aan moderne en hedendaagse kunst - waarvan de opstelling twee keer per jaar verandert - openen de KMSKB een eerste tentoonstelling gewijd aan de Belgische schilder Georges Meurant (1948-2023) en de Zuid-Afrikaanse kunstenaar Bonolo Kavula (°1992).
Dit is het eerste deel van een programma gewijd aan hedendaagse kunst, dat tot doel heeft een dialoog tot stand te brengen tussen werk uit de KMSKB-collectie en werken uit externe collecties.
Georges Meurant, een groot kenner van het Kasaï-borduurwerk, heeft een picturale praktijk ontwikkeld die geïnspireerd is door deze motieven, zonder ze te kopiëren. Het was eerder de manier waarop ze werden geconstrueerd die hem leidde tot het creëren van een zeer persoonlijke stijl. Het werk van Bonolo Kavula, op het kruispunt van borduurwerk, beeldhouwkunst en installatie, doet denken aan het werk van Georges Meurant en aan de textielkunst, met zijn seriële aard, zowel minimaal als complex, met afwisselend heldere en donkere kleuren. Deze presentatie is een gelegenheid om de dialoog tussen een traditionele kunstvorm van het Afrikaanse continent en de praktijk van een westerse schilder te bevragen, waarbij wordt aangetoond dat reflectie niet synoniem is met toe-eigening.
Meer info hier
EUROPALIA ESPAÑA: Francisco de Goya
Luz y Sombra. Goya and Spanish Realism
08 oktober 2025 - 11 januari 2026
Bozar, Brussel
%2C%20from%20Los%20Caprichos.jpg)
De 30e editie van Europalia opent met de hoofdtentoonstelling Luz y Sombra. Goya en het Spaanse Realisme in Bozar, Brussel (8 oktober 2025 tot 11 januari 2026). Geen monografische tentoonstelling, maar wel een die vertrekt vanuit het oeuvre van de Spaanse grootmeester Francisco de Goya (1746–1828). Bekend om zijn indrukwekkende portretten en kleurrijke volksscènes, maar evenzeer om zijn maatschappijkritische verbeelding, waarin hij de wantoestanden van zijn tijd aanklaagt. Sinds de 19e eeuw is Goya, en het ‘Goyaeske’, verankerd in het westerse bewustzijn als belichaming van het authentiek Spaanse. Deze tentoonstelling onderzoekt die clichés en werpt een frisse blik op de betekenis van ‘Spaansheid’.
Naast schilderijen, tekeningen en gravures van Goya zelf toont de tentoonstelling ook werk van zijn tijdgenoten en latere kunstenaars, zoals José Gutiérrez Solana, Pablo Picasso en Antonio Saura. Nieuwe, multidisciplinaire creaties van onder anderen beeldend kunstenaar Asunción Molinos Gordo, geluidskunstenaar Francisco Lopez, filmmaker Albert Serra en hedendaagse Spaanse en Belgische auteurs tonen aan hoe actueel Goya’s erfenis nog steeds is.
Meer info hier
EUROPALIA ESPAÑA
08 oktober 2025 - 01 februari 2026

EUROPALIA kondigt haar 30e editie aan: EUROPALIA ESPAÑA. Met Francisco de Goya als spilfiguur belicht het festival de culturele rijkdom van Spanje via een veelzijdig aanbod van beeldende kunst, architectuur, theater, dans, muziek, performance, film en literatuur — met zowel gevestigde als minder bekende namen. Veertig jaar na de eerste editie in 1985 presenteert EUROPALIA ESPAÑA, van 8 oktober 2025 tot 1 februari 2026, een multidisciplinair programma dat zich over heel België uitstrekt. Een dialoog tussen erfgoed en hedendaagse kunst biedt boeiende perspectieven op thema’s die ons verbinden en uitdagen.
Meer dan 170 kunstenaars en 80 culturele instellingen in België presenteren samen ruim 100 evenementen, met een rijke verscheidenheid aan locaties en thema’s. Van grote steden zoals Brussel, Antwerpen, Charleroi en Gent tot verrassende plekken zoals het Wezenberg zwembad in Antwerpen, waar de voorstelling Dragon, Rest Your Head on the Seabed te zien is, of begraafplaatsen in Leuven en Oostende, waar het project Rituales opgevoerd wordt. EUROPALIA-ESPAÑA brengt zowel traditionele als ongebruikelijke locaties samen.
Meer info hier
Dag meneer Raveel!
23 oktober 2025 – 04 januari 2026
Ter Posterie, Roeselare

Dit najaar fietst een icoon Roeselare binnen. Roger Raveel, één van de belangrijkste Belgische kunstenaars van de vorige generatie, reist even uit zijn vertrouwde Machelen-aan-de-Leie en strijkt neer in Ter Posterie. Het Roger Raveel Museum is tot eind juni 2026 gesloten voor verbouwingswerken. In die periode gaat Raveel "op reis" en houdt daarbij halt in Roeselare, de stad van fietsen en de koers.
Wielen, karren, fietsen: het zijn motieven die vaak opduiken zijn in het werk van Roger Raveel. Het wiel staat voor dynamiek en contrasteert met de verticale lijnen van de betonnen paaltjes en de horizontalen van het landschap. Raveel gebruikte ook echte wielen in zijn werk waardoor het kunstwerk zelf in beweging lijkt te komen. Zo brengt hij de kunst en de werkelijkheid heel dicht bij elkaar, ze lopen als het ware in elkaar over.
Het Roger Raveel Museum selecteerde een vijftiental topstukken uit de eigen collectie waarin het wiel een hoofdrol speelt. Er zijn schilderijen en tekeningen te zien maar ook een unieke sculptuur en grafiek. Zo biedt de tentoonstelling een mooi overzicht van het oeuvre van Raveel. Het is een unieke kans om enkele van zijn kunstwerken van dichtbij te ontdekken.
Een bijzonder extraatje: de tentoonstelling is verrijkt met verborgen parels uit Roeselaarse privécollecties, samengebracht en geselecteerd door het Roger Raveel Museum in samenwerking met Stad Roeselare.
Deze tentoonstelling in Ter Posterie is een initiatief van De Spil en Stad Roeselare, in samenwerking met Roger Raveel Museum.
Meer info hier
Jesse Willems
Albatros
07-16 november 2025
Huis Cabuy, Mechelen

Schönfeld Gallery presenteert een tentoonstelling van de Belgische kunstenaar Jesse Willems in de ruimtes van House Cabuy in Mechelen.
De kunstenaar vertrekt vanuit zijn straatfotografie als basis voor complexe collages, die vaak aanzetten tot contemplatie en stilte. Door fotografische afdrukken te wikkelen in het mooiste papier – vaak afkomstig uit vergeten archieven en oude papierwinkels – vestigt hij de aandacht op wat vaak over het hoofd wordt gezien. Door overbodige elementen weg te laten en bewust herkenbare zaken zoals letters en symbolen uit te sluiten, bevrijdt Jesse de compositie van een eenduidige interpretatie. De voorbije jaren evolueerde hij naar een ingetogen stijl, waarin hij abstractie uit de realiteit puurt.
Het werk van Jesse bevindt zich in de collecties van het Belgische Ministerie van Buitenlandse Zaken, de Verbeke Foundation, en in privécollecties in Europa, Azië en de Verenigde Staten. Zijn werk verscheen onder meer in publicaties zoals Billboard Magazine (VS), The New York Times (VS), The Times (VK), en de Volkskrant (NL).
More info here
FRAGILE ! Poederige materialen op papier in het Belgische fin-de-siècle
19 november 2025 - 19 april 2026
Spilliaert zaal (#Focus2)
Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België

De nieuwe Spilliaertzaal, gewijd aan moderne werken op papier, presenteert het onderzoeksproject FRIABLE. Een twintigtal tekeningen uit de collecties worden tentoongesteld om de resultaten van dit innovatieve vierjarige onderzoeksproject te delen met het grote publiek.
Rond 1900 beleefde het gebruik van pastel en andere poedervormige tekenmaterialen een revival, ook in het Belgische artistieke landschap. Kunstenaars als Henry De Groux, Berthe Art, Georges Lemmen en Léon Spilliaert maakten enthousiast gebruik van pastel, potlood en houtskool, zowel voor snelle schetsen als voor intieme tekeningen of grote op zichzelf staande werken. Deze fragiele werken vormen nu echte uitdagingen op het vlak van conservering en tentoonstelling.
Sinds 2022 werken de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België samen met de KU Leuven (KUL), het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (IRPA-KIK), de École nationale supérieure des arts visuels (ENSAV La Cambre) en het Rijksmuseum Amsterdam om het behoud en beheer van deze gevoelige werken op papier te bestuderen. Deze #Focus2 presentatie in de Spilliaert zaal toont een selectie van de geanalyseerde werken, samen met de resultaten van de technisch-materiële studie.
Meer info hier
Kunst en Genderstereotypen
19 november 2025 - 19 april 2026
Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België

Vanaf 19 november 2025 presenteren de KMSKB Kunst en Genderstereotypen, een project over genderstereotypen op basis van werken uit de collecties van het museum.
In het kader van het project Museum in questions, dat in 2021 werd gelanceerd, en de reflectie over de herbestemming van de collecties, blijven de KMSKB deelnemen aan de debatten over actuele maatschappelijke thema's.
Het doel van de tentoonstelling is om te onderzoeken hoe genderstereotypen voorstellingen in de kunst beïnvloeden. Opgezet als een levende ruimte voor onderzoek en uitwisseling, nodigt de selectie het publiek uit om hun percepties in vraag te stellen en actief deel te nemen aan een collectieve reflectie over de normen, identiteiten en rollen die geassocieerd worden met de ene of de andere ‘sekse’, terwijl deze afscheiding zelf in vraag wordt gesteld.
Meer info hier
Huidige tentoonstellingen
- Ada Van Hoorebeke & Junghun Kim: it will come from below
Nog tot 21.09
Jester, Genk
Meer info hier - Ik ben verticaal (maar liever was ik horizontaal
Nog tot 21.09
iMAL, Brussel
Meer info hier - Aline Bouvy: Hot Flashes
Nog tot 21.09
Casino Luxembourg — Forum d'art contemporain
Meer info hier - Painting After Painting
Nog tot 02.11
S.M.A.K., Gent
Meer info hier - Partenaires Particulaires - SUPPORTS, SURFACES, DISSÉMINATION
Nog tot 02.11
Fondation CAB, Saint-Paul-de-Vence
Meer info hier - Haim Steinbach: Objects For People
Nog tot 02.11
MACS, Hornu
Meer info hier
Meer info
Micha Pycke
Club Paradis
+32 (0)486 680 070
micha@clubparadis.be