Fondation CAB Saint-Paul-de-Vence presenteert een tentoonstelling met werken uit de collectie, samengesteld door Grégory Lang

ON THE APPROACH, A perspective on the collection — 6 april - 29 oktober 2022

Voor het tweede jaar op rij presenteert de Fondation CAB Saint-Paul-de-Vence een tentoonstelling, samengesteld door Grégory Lang, met een twaalftal werken uit de collectie.

Deze selectie brengt minimalistische werken van Amerikaanse (Dan Flavin, John McCracken, Kenneth Noland, Keith Sonnier, Frank Stella, Anne Truitt) en Europese (Josef Albers, Martin Barré, André Cadere, Imi Knœbel, Claude Rutault, Heimo Zobernig) kunstenaars bijeen. De hedendaagse relevantie van dit historische ensemble wordt onderstreept door een recent werk van de kunstenares Ann Veronica Janssens, dat aansluit bij haar solotentoonstelling die op hetzelfde moment loopt in de Fondation Saint-Paul de Vence.

Elk van deze werken maakt deel uit van een ruimtelijke compositie van muzikale aard. Zo ontvouwt de tentoonstelling zich als een geheel van geometrieën die doeken en lijnen van verschillende kleuren, maar met dezelfde klankkleur, verdelen. Deze complexe tinten, die het resultaat zijn van subtiele mengsels, resoneren met elkaar en creëren een ruimte die bevorderlijk is voor de waarneming.


ON THE APPROACH
A perspective on the collection
Curator: Grégory Lang
Fondation CAB Saint-Paul-de-Vence
5766 Chemins des Trious ​
06570 Saint-Paul-de-Vence

Opening op 6 april, van 18 tot 21 uur ​
Tentoonstelling van 7 april 2022 tot 29 oktober 2022 ​
Dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur 


Beelden

Beeld bovenaan: Dan Flavin, Untitled, 1964-1974. Fluorescent tubes, édition 2/5 243,8 cm. Courtesy : Collection Fondation CAB Bruxelles, Saint-Paul-de-Vence


Fondation CAB Saint-Paul-de-Vence

De artistieke activiteiten van Fondation CAB weerspiegelen Hubert Bonnet’s passie voor minimalistische kunst, startend bij diens basisbeginselen zoals geintroduceerd door het constructivisme, tot hedendaagse tendensen die zich in de minimalistische traditie inschrijven. 

Fondation CAB Saint-Paul-de-Vence, gevestigd in een prachtig gebouw uit de jaren 1950, wil de missie van de stichting voortzetten via een dubbel programma : de presentatie van de collectie van Fondation CAB en thematische en seizoensgebonden tentoonstellingen. Bovendien is er een artist-in-residence programma voor het winterseizoen.

De Franse architect en designer Charles Zana heeft Fondation CAB Saint-Paul-de-Vence geheel gerenoveerd. Nu beschikt die over verschillende tentoonstellingsruimten, een boekhandel-boutique en een restaurant. Het huis, omgeven door een beboste tuin met uitzicht op de Cap d’Antibes, met vier unieke gastenkamers en een Jean Prouvé uitneembaar huis biedt bezoekers een complete ervaring.

Saint-Paul-de-Vence, wereldberoemd om de Marguerite en Aimé Maeght Foundation, die een van de belangrijkste collecties moderne kunst ter wereld herbergt, is een ideale plaats om een privécollectie te tonen en de passie voor minimalistische kunst met een zo groot mogelijk publiek te delen.

Fondation CAB Saint-Paul-de-Vence wil door haar op maat gesneden programmering een belangrijke speler worden in het circuit van de moderne en hedendaagse kunst in de regio. Die wordt reeds gewaardeerd door verzamelaars en kunstliefhebbers, waaronder de Stichting Venet, het Domaine du Muy, de Commanderie de Peyrassol, het Château La Coste, de Villa Noailles, de Stichting Carmignac, enzovoort. Fondation CAB Saint-Paul-de-Vence heeft als opdracht bij te dragen tot de lokale en internationale culturele en economische uitstraling van het dorp.


Ook in Fondation CAB Saint-Paul-de-Vence

Fondation CAB Saint-Paul-de-Vence presenteert tegelijk een solotentoonstelling van de de Belgische kunstenares Ann Veronica Janssens (°1956, Folkestone, Verenigd Koninkrijk). De expo maakt deel uit van een dubbel tentoonstellingsproject dat zowel in Fondation CAB (Saint-Paul-de-Vence) als in de Collection Lambert (Avignon) plaatsvindt. 

Aan de hand van een reeks werken wordt licht in verschillende toestanden ervaren: diffuus, gereflecteerd, geabsorbeerd, opgevangen, geprojecteerd en getransformeerd. In de grote tentoonstellingsruimte overweldigen projecties van gekleurd dichroïsch licht de bezoeker, die in een situatie wordt geplaatst waarin lichaam en geest voortdurend laveren tussen contemplatie en onderdompeling. De zintuiglijke ervaring zet zich voort tussen de oneindig heruitgevonden ontbinding en oplossing in de tuin van de Fondation, waar de installatie van twee aquaria de illusie van stoffelijkheid opwekt.

Meer info hier

 

 

 

 

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.