Z33 presenteert de eerste solotentoonstelling van Mae-ling Lokko

Z33 presenteert de eerste solotentoonstelling van Mae-ling Lokko. De Ghanees-Filipijnse architectuurwetenschapper en onderzoeker focust zich in haar werk op het hergebruik van landbouwafval en biomaterialen. In Grounds for Return komt haar zoektocht naar een duurzame en rechtvaardige productieketen samen, met een selectie van oude en nieuwe projecten. 

Om waarde terug te geven aan de aarde, kijkt ze naar alternatieve vormen van bouwen en samenleven. Lokko gebruikt bijvoorbeeld kokosgruis en mycelium (draden van schimmels) om grootschalige poorten en tunnels te ontwerpen in Z33. Door te werken met gerecycleerde aardse materialen uit Ghana wil ze de verdere ontginning van het overbewerkte land verlichten. 

Het parcours van de tentoonstelling voelt als een zintuiglijke reis. Het volgt de cyclus waarin naast gewassen zelfs woningen uit de grond kunnen rijzen, om op hun beurt het land en de gemeenschap weer tot leven te brengen. 

Grounds for Return bestaat uit een reeks nieuwe installaties op maat van Z33, een muurtekening ontworpen met Nana Afua Pierre Haynes en een tafelinstallatie ontwikkeld tijdens de eerste residentie bij de Ghanese kunstenaar El Anatsui in Accra, en ontworpen in samenwerking met de culinaire kunstenaar en chef-kok Selassie Atadika. 

Curatoren: Silvia Franceschini, Tim Roerig, Heleen Van Loon


Mae-ling Lokko
Grounds for Return
26.09.21-09.01.22
Z33
Preview: woe 22.09 vanaf 10:30
Vernissage: zat 25.09 vanaf 18u


 

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.