Werken van John Chamberlain, Yoyoi Kusama, Léon Spilliaert, Pablo Picasso en Raymond Pettibon onder de hamer bij veilinghuis Campo

Het Antwerpse veilinghuis Campo op de Vlaamsekaai, dat onlangs een opfrissing kreeg met inbegrip van een nieuwe ploeg en aanpak, houdt op 7 en 8 februari een eerste veiling. Er zullen onder meer topwerken van John Chamberlain, Yoyoi Kusama, Léon Spilliaert, Pablo Picasso, Salvador Dali en Raymond Pettibon geveild worden. 

In totaal zullen 420 loten aangeboden worden, verdeeld over twee veilingmomenten: woensdag 7 februari vanaf 19u voor de avondveiling en donderdag 8 februari om 14u.

Campo brengt enerzijds een uitgebreid aanbod van internationale moderne en hedendaagse kunstwerken. Tijdens de avondveiling van 7 februari 2018 om 19u gaan onder meer topwerken van John Chamberlain met een schatting van 150 000 € – 250 000 €, een tekening van ​Raymond Pettibon met geschatte waarde tussen 50 000 € en 70 000 € en een acrylwerk van Yayoi Kusama uit 1998 met een geschatte verkoopprijs ​van 100 000 € - 120 000 € onder de hamer. Anderzijds biedt de avondveiling eveneens uitzonderlijk moderne en hedendaagse kunstwerken aan van Belgische kunstenaars, waaronder een prachtig werk uit 1910 van Léon Spilliaert (1881-1946), De loods van het luchtschip (Le hangar du dirigeable), schatting 180 000 € - 240 000 €.

Maar er zijn ook heel wat werken die geschatte verkoopprijzen kennen van enkele honderden euros, zoals een litho van Pablo Picasso die geschat is tussen de 200 en 300 €. En wie interesse heeft in werk van Roger Raveel, Bram Bogaert of Emile Claus kan terecht op de veiling op donderdag 8 februari om 14u.

Alle werken kunnen bezichtigd worden op de kijkdagen van zaterdag 27 januari tot en met dinsdag 6 februari. Campo is doorlopend open van 10u tot 18u, ook op zondag.

Campo

Veilinghuis Campo op de Vlaamsekaai in Antwerpen zette zich in 2017 na de intrede van nieuwe partners en grote opfrissingswerken terug op de kaart met de verrassende tentoonstelling over de G58 & ZERO beweging. Veilingen blijven echter de core business van Campo, en dat blijkt ook uit de kwaliteit van deze eerste veiling van het vernieuwde Campo, dat op korte termijn wil evolueren naar een leidinggevend veilinghuis in Europa met een spraakmakende tentoonstellingsruimte. De dagelijkse leiding van Campo ligt in handen van Gregory van Strydonck. Hij wordt bijgestaan door diverse experts. Stefan Campo en galeriste Sofie Van de Velde bezitten een brede kennis over de klassieke en hedendaagse kunst. Stéphane Verbeeck, Marc Scheymans en Francesca Vanthielen hebben jarenlange ervaring in de bedrijfs -en communicatiewereld. Daarnaast blijft vertrouwd medewerker Tim Heylen de in-huis kunstspecialist die de te veilen werken taxeert. Allen hebben ze meegewerkt o van deze eerste veiling een succes te maken.

 

Veiling
Woensdag 7 februari om 19u
Donderdag 8 februari om 14u
Bieden kan online, telefonisch of ter plaaste
Meer info en online catalogus hier

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.