Voormalig directeur van Christie's België Roland de Lathuy vervoegt Baronian Xippas om er een nieuwe afdeling Private Sales op te richten

Na 30 jaar bij Christie's België - waarvan 20 jaar als Managing Director - vervoegt Roland de Lathuy (°1962) nu de Brusselse galerie Baronian Xippas om er een nieuwe afdeling Private Sales op te richten.

De Lathuy, die eind 2020 zijn directeursfunctie bij Christie's België neerlegde, zal verzamelaars persoonlijk begeleiden in hun zoektocht naar de ideale privéverkoop of -aankoop. De Lathuy heeft in de loop der jaren sterke relaties opgebouwd met belangrijke verzamelaars en staat bekend om zijn kennis van en passie voor de Belgische kunstscène.

Roland de Lathuy:

"Baronian Xippas is de juiste keuze voor mij. Na al die jaren bij Christie's wilde ik deel uitmaken van een klein maar ambitieus team en werken aan langetermijnrelaties. De schaal, de mensen, de kennis en de expertise bij Baronian Xippas zorgen ervoor dat ik mij hier heel erg thuis voel. Bovendien is het wat mij betreft de meest iconische galerie in Brussel, met een geschiedenis van bijna 50 jaar. Albert is een legende in de Belgische kunstscène en Renos opent deuren naar nieuwe gebieden zoals Zuid-Amerika, Parijs en Genève."

Met de komst van de Lathuy voegt Baronian Xippas een derde belangrijke figuur uit de kunstwereld toe aan de galerie, naast Albert Baronian en Renos Xippas, die sinds 2019 een team vormen. Samen bundelen Albert Baronian, Renos Xippas en Roland de Lathuy meer dan 100 jaar ervaring en expertise in de kunstwereld. Met hun gezamenlijke krachten en netwerken moedigen ze nieuwe interacties, nieuwe samenwerkingen en nieuwe manieren van denken aan, gebaseerd op vertrouwen, samenwerking en een gedeelde visie.
​


Albert Baronian en Renos Xippas:

"We zijn zeer verheugd dat Roland de galerie komt versterken. Zijn kennis van de Belgische kunstscène en relaties met de verzamelaars is van goudwaarde. Met de komst van Roland en zijn netwerk, zijn we in staat om een nieuwe manier van denken te lanceren over wat een galerie kan zijn, zowel lokaal als internationaal. We zullen een extra service kunnen bieden aan onze klanten en aan nieuwe verzamelaars. We kijken ook uit naar de kruisbestuivingen tussen de particuliere verkopen en het reguliere tentoonstellingsprogramma van de galerie."


 

 

 

 

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.