Uitnodiging: persconferentie Pieter Vermeersch in M Leuven — 13 maart 2019, 11u

M nodigt u van harte uit op de persconferentie van de solotentoonstelling van de Belgische kunstenaar Pieter Vermeersch (°1973, Kortrijk), op 13 maart om 11u. De tentoonstelling bevat, naast een selectie uit Pieter Vermeersch’ oeuvre met een focus op recent werk, twaalf nieuwe, monumentale werken op maat van vijf museumzalen van M. Bijna alle trajecten die Vermeersch in de voorbije twintig jaar ontwikkelde, komen daarin samen. Het resultaat is een soort dynamiek die balanceert tussen tentoonstelling en installatie. De keuze voor Pieter Vermeersch past binnen de traditie van M om regelmatig een grote tentoonstelling te wijden aan een Belgische kunstenaar die nog onderbelicht is in eigen land.

Tijd, ruimte en kleur vormen de drie bouwstenen van Vermeersch’ oeuvre. Deze concepten liggen aan de basis van graduele muurschilderingen en architecturale ingrepen die een fysieke impact op je hebben door de krachtige picturale ervaring die ze teweegbrengen. Op het ogenblik dat je het werk ervaart, komen tijd, ruimte en kleur samen.

De architecturale context van de tentoonstellingsruimte bepaalt voor Vermeersch bij elk nieuw project de selectie van de werken en de scenografie. Enerzijds heeft zijn interesse voor architectuur te maken met de functie die ze heeft als drager en als frame voor zijn muurschilderingen, anderzijds als een primaire architectuur die de ruimte ontwikkelt en definieert. Ook in M vormden de monumentale tentoonstellingsruimtes het vertrekpunt bij zijn werkproces. De graduele muurschilderingen grijpen in op de ruimte en manipuleren haar. De muren in cellenbeton en baksteen fungeren door hun schaal als ruggengraat van de tentoonstelling. Het rudimentaire karakter van deze muren contrasteert met de quasi perfecte afwerking van de muurschilderingen en andere werken in de expo.

Pieter Vermeersch
15.03.2019 - 11.08.2019
M - Museum Leuven
Curator: Eva Wittocx

Persconferentie: woensdag 13 maart om 11:00
In aanwezigheid van de kunstenaar

Gelieve je aanwezigheid op de persconferentie te bevestigen via e-mail aan micha@clubparadis.be

 

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.