Uitgeverij Lannoo publiceert met 'I’ll wear it until I’m dead' een unieke inkijk in de exclusieve en avant-gardistische garderobe van mode- en kunstverzamelaar Myung-il Song

I’ll wear it until I’m dead is een ultieme inkijk in de exclusieve en avant-gardistische garderobe van Myung-il Song.

Myung-il Song is een Zuid-Koreaanse mode- en kunstverzamelaar en tevens de oprichter van de legendarische mode-, kunst- en interieur concept winkel ‘SONG’ in Wenen. De afgelopen 21 jaar legde ze een onuitgegeven modecollectie aan en haar winkel - die edgy design en opkomende kunstenaars combineerde - werd al snel het populairste platform voor avant-garde mode en kunst in de stad. Song combineert persoonlijkheid met exclusiviteit; variatie met een individuele aanpak.

Uitgeverij Lannoo toont met dit kunstig uitgegeven boek voor het eerst de ongelooflijk rijke SONG-modearchieven aan de buitenwereld. De collectie kent unieke stukken van Dirk Van Saene, Martin Margiela, Walter Van Beirendonck, Dries Van Noten, Bernhard Willhelm, Stephen Jones, Kei Ninomiya, Paul Harnden Shoemakers en Balenciaga. Elk stuk of deelcollectie werd opnieuw gefotografeerd door internationaal bekende modefotografen Ronald Stoops, Maria Ziegelböck en Dan Hawkins en worden hier voor het eerst samen gepubliceerd in een verrassende vormgeving.

Het boek zelf is een creatieve samenwerking tussen ontwerper en kunstenaar Dirk Van Saene (1 van de Antwerpse 6), gelauwerd modevisagiste Inge Grognard, modefotograaf Ronald Stoops en grafisch ontwerper Paul Boudens. Samen vormen ze achter de schermen al jaren het kloppende hart van de Antwerpse modescène. Ze werkten samen met zowat elke Antwerpse ontwerper. Het is dan ook niet te verwonderen dat het boek exclusieve bijdragen kent van Martin Margiela, Paul Harnden, Stephen Jones, Dries Van Noten en tal van andere ontwerpers.

Het resultaat is een verrassend retrospectief boek met interviews met Dries Van Noten en Kaat Debo, en een exclusief gesprek tussen Dirk Van Saene, Myung-il Song en Dominique Nzeyimana. Het is de ultieme vestimentaire inspiratie en de eigengereidheid van een avant-gardistisch oeuvre en heeft alles in zich om een cultboek te worden in de modeliteratuur. ​ 


SONG STORE

"Er zijn geen grenzen voor mij", liet Song optekenen in 2018 in Focus on Retail. "Alles wat het leven mooier maakt, past in mijn winkel. Het was niet mijn bedoeling dat mensen SONG als een soort van concept store zouden beschouwen. Naast hoogwaardige kleding staat deze internationaal toonaangevende winkel in de Praterstraße bekend om haar ongewone interieurontwerp. Haar winkel heeft een rauwe en schijnbaar onaangetaste uitstraling, maar werd zorgvuldig herontworpen door de Oostenrijkse architect Gregor Eichinger, die het vulde met meubels uit de vooroorlogse periode. Het heeft een warme, uitnodigende en luxueuze sfeer, waarbij de collecties van Cédric Charlier, Dries Van Noten en Olympia Le-Tan, de meubelen van Piet Hein Eek en Muller Van Severen, de keramiek van K.H. Würtz en Astier de Villatte en de lampen van Marianna Kennedy tot hun recht komen. Allemaal exclusief in Wenen: dat is een voorwaarde voor SONG.


Co-auteur Dominique Nzeyimana

Dominique Nzeyimana begon haar carrière in de studio's van MTV in Londen en België waar ze zich opwerkte van stagiaire tot senior producer. In 2007 startte ze samen met haar man het content & communicatie agency KNOTORYUS en de populaire website KNOTORYUS.com. Ze heeft meer dan vijftien jaar ervaring als mode-, muziek- en cultuurjournalist en had exclusieve gesprekken met nationale en internationale boegbeelden als Pharrell Williams, Virgil Abloh, Róisín Murphy, Walter Van Beirendonck, Parra, Hannelore Knuts en Willy Vanderperre. Haar werk verscheen in o.a. ELLE, De Standaard, De Morgen en het magazine van de Antwerpse Modeacademie. Sinds 2019 is ze ook host & producer van de interview podcast 'The Most'.

Marked by Lannoo is een initiatief van Uitgeverij Lannoo en verzamelt voor de creatieve lezer de mooiste boeken over mode, design, architectuur, lifestyle en kunst.


I’ll wear it until I’m dead
Auteurs: Myung-Il Song & Dominique Nzeyimana ​
Engelstalig
Uitgeverij Lannoo
Afwerking: Hardback
Aantal pagina’s: 352 pagina's
Verschijningsdatum: 25/08/2020
€ 69

BELANGRIJK: Alle artikels dienen de cover van het boek te bevatten. 


 

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.