Uitgeverij Lannoo publiceert het eerste boek van het Instagramfenomeen Petites Luxures

Een verzameling vol speelse, ondeugende en pikante illustraties en verhaaltjes


De Parijse illustrator Simon Frankart startte in 2014 zijn Instagramaccount Petites Luxures. Hij plaatste regelmatig pikante, poëtische illustraties gekruid met woordspelingen. Een instant succes dat snel resulteerde in 1,3 miljoen volgers wereldwijd. Nu volgt - eindelijk - zijn eerste boek: een prachtig uitgegeven exemplaar met linnen cover en ivoorkleurig papier.

Voor dit boek vroeg hij zijn volgers hun zoetste en stoutste anekdotes op papier te zetten. Uit de duizenden inzendingen van overal ter wereld selecteerde hij de 50 meest inspirerende verhaaltjes. Hij voorzag deze tot de verbeelding sprekende, sensuele maar steeds poëtische scènes van unieke erotische illustraties in zijn eigen delicate, soms humoristische en altijd verfijnde stijl.

De tekeningen bevrijden de conventionele kijk op seksualiteit en sporen aan om op een nieuwe en ongecompliceerde manier met seksualiteit en erotiek om te gaan. Steeds met een grote poëtische verbeelding en soms met een vleugje provocatie.


Van Simon Frankart naar Petites Luxures

De grafische ontwerper en hyperactieve fotograaf Simon Frankart begon 6 jaar geleden te tekenen. Erotiek, woordspelingen en humor waren al snel zijn favoriete onderwerpen. Hij plaatste zijn tekeningen op Instagram onder de naam Petites Luxures. Meteen waren zijn minimalistische werken in Oost-Indische inkt zeer succesvol.

Na lange tijd verborgen te blijven achter zijn virtuele Instagramaccount, besloot Frankart om uit de schaduw van zijn virtuele alter ego te stappen en zich te profileren als kunstenaar. Hij gaf zijn job als art director bij een succesvol reclamebureau op en richtte zich full time op Petites Luxures. Naast zijn Instagramtekeningen kende hij intussen ook succesvolle samenwerkingen en werd hij wereldwijd opgepikt door kunstgalerijen. Zonder de huidige wereldwijde crisis door het Coronavirus zou hij in april 2020 zijn tweede tentoonstelling bij Hashimoto Contemporary geopend hebben in San Francisco, na een eerdere succesvolle passage in New York. Ook in Parijs, Lille en tal van andere steden waren er eerder succesvolle expo’s. Frankart illustreerde met Petites Luxures ook de Amerikaanse Playboy.


Petites Luxures
Intieme Verhalen
Uitgeverij Lannoo
Hardcover, 108 p. ​
Verschijnt op 26 mei
€ 15,00

(verschijnt bij Uitgeverij Lannoo ook in het Engels (Intimate stories))
www.lannoo.com
www.markedbylannoo.com

BELANGRIJK: Alle publicaties over het boek moeten de cover van het boek weergeven.


 

 

 

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.