Twee nieuwe tentoonstellingen in CENTRALE.box en CENTRALE.lab

De CENTRALE for contemporary art in Brussel heeft naast de grote exporuimte ook twee ruimten voor kleinere en experimentelere tentoonstellingen: de CENTRALE.lab en de CENTRALE.box. 

CENTRALE.box en CENTRALE.lab zijn er voor opkomend talent en begeleiden jonge kunstenaars in de ontwikkeling van hun creatieve project.

Vanaf woensdag 16 december openen er twee nieuwe tentoonstellingen in deze alternatieve ruimtes.


EMILIEN SIMON
FORESTS AND SKIES
16.12.2020 > 21.02.2021
CENTRALE.Box

De tentoonstelling van Emilien Simon (geboren in Dinant in 1990 – woont en werkt in Brussel) Forests and skies is opgebouwd rond een installatie die de beeldenwereld van het landschap bestudeert aan de hand van verschillende fenomenen die er deel van uitmaken.

Op een tv-scherm is een zwarte zon te zien die aan de hemel al zijn colorimetrische schakeringen lijkt te onttrekken. Deze worden geleidelijk omgevormd tot geluidsverbindingen. De installatie is opgevat als een zintuiglijk en evoluerend systeem dat de klassieke grenzen van elkaar beïnvloedende media overschrijdt.

Op die manier ontstaat een vormelijke en inhoudelijke samenhang tussen het register van de tentoongestelde objecten en wat ze produceren.

Emilien Simon is laureaat van de prijs van de Stad Brussel, Médiatine wedstrijd 2019.
Met de steun van visit.brussels en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

 

Persmap Emilien Simon

PDF - 3.4 Mb

AKIKO UEDA
DÉJÀ-MAIS-VU
16.12.2020 > 21.02.2021
CENTRALE.Lab

Het project DÉJÀ-MAIS-VU in CENTRALE.lab biedt de kunstenares Akiko Ueda (Japan, 1983, woont en werkt in Brussel) de gelegenheid om een work-in-progress voor te stellen tijdens de duur van de tentoonstelling. Tussenin zullen bovendien performancemomenten worden voorzien.

Akiko Ueda woont en werkt in Brussel. Zij onderzoekt de mogelijkheden van de teken- en schilderkunst door middel van een va-et-vient tussen de gebruikte materialen en dragers voor elk van deze disciplines. Haar werkproces is zichtbaar en laat zien hoe de twee praktijken zich met elkaar vermengen en elkaar wederzijds verrijken. Ueda vertrekt van een schilderij, neemt er de essentiële lijnen van over in een tekening. Daarop brengt ze nieuwe krijt- en/of aquarellagen aan. De methodiek van Ueda bestaat uit zowel subtractie als extractie, met als resultaat een nieuwe artistieke creatie die aan het originele schilderij wordt gekoppeld.

Met de steun van visit.brussels en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Persmap Akiko Ueda

PDF - 5.4 Mb

 

 

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.