Twee films van Paul McCarthy & Damon McCarthy in Cinéma Galeries

In het kader van de tentoonstelling Mixed Bag van de Amerikaanse kunstenaar Paul McCarthy bij Xavier Hufkens, programeert Cinéma Galeries in Bruxelles twee recente films van de kunstenaar.

‘CSSC / DADDA’ werd opgenomen tussen 2014 en 2017 en is het nieuwste project van Paul McCarthy’s veelgeprezen multidisciplinaire praktijk die performance, sculptuur, fotografie, schilderkunst, video, installatie en virtual reality combineert. Centrale thema's in de film - die de dubbele moraal en hypocrisie van de samenleving belicht - zijn familie, massamedia en de ontbinding van maatschappelijke structuren.

In beide films gebruikt McCarthy de beeldtaal van de Hollywood Westerns en hun archetypische verhalen - de postkoetsreis en het saloongevecht - om menselijke driften en verlangens uit te vergroten en te intensifiëren. Zowel CSSC als DADDA geven hermetische dystopieën weer die verstoken zijn van alle morele, religieuze en juridische beperkingen. Binnen deze wereld worden de verhandelbare fundamenten van de hedendaagse cultuur - seks en geweld - in hun meest extreme vormen getoond. Alcohol, het immer populaire sociale glijmiddel, speelt in beide scenario's een grote rol, net zoals controleverlies en wulps gedrag.CSSC – It Begins – The Coach The Skull

Vertoning in Cinéma Galeries: Maandag, 27 mei 2019, 21:15

DADDA – Poodle House Saloon
Vertoning in Cinéma Galeries: Woensdag, 29 mei 2019, 21:15

Cinéma Galeries
Koninginnegalerij 26, 1000 Brussel
Meer info hier

Gelieve me te contacteren via micha@clubparadis.be indien je (een van) de vertoningen wenst bij te wonen.


 

 

XH_Screening_CSSCDADDA.pdf

PDF - 2.1 Mb

 

 

 


Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.