Tim Van Laere Gallery presenteert de derde solotentoonstelling van Armen Eloyan

Tim Van Laere Gallery presenteert Natur und Kultur, de derde solotentoonstelling van Armen Eloyan (°1966, Jerevan - leeft en werkt in Zürich en Antwerpen). Volgens Eloyan is een goed schilderij zoals een goede grap, de stukjes moeten in elkaar passen. Met zijn kenmerkende duistere humor, kleurrijke verf en dikke zwarte contouren, onthult Eloyan een dystopische wereld waarin de dingen uit balans zijn gegooid en de toeschouwer geconfronteerd wordt met existentiële vragen.

Armen Eloyan combineert invloeden vanuit street art en geanimeerde cartoons met verwijzingen naar grote pioniers in de schilderkunst zoals Willem De Kooning en Philip Guston. Hij toont een wereld waarin vertrouwde figuren, die we vaak associeren aan onze eigen jeugd, elk greintje onschuld hebben verloren. Zijn geschilderde figuren zien er gestoord, melancholisch en alcoholisch uit, alsof ze zich bevinden temidden van een existentiële meltdown. De antropomorfe figuren vertellen groteske verhalen waarin seks en geweld de overhand hebben, waarmee Eloyan verwijst naar de perverse en dierlijke kant van de mens.

Voor Natur und Kultur brengt Eloyan een reeks nieuwe schilderijen en tekeningen samen waarin hij blijft voortbouwen op de thematiek van de stronk. Net als in Carlo Collodi’s verhaal van Pinocchio vertonen de geanimeerde houten figuren van Eloyan een groot gebrek aan ethiek. De scenes waarin ze zich bevinden, voelen aan als een ijlende koortsdroom. Ze zijn even schattig als eng, een combinatie die hen een bijzondere charme geeft en ze een volwassen en beschadigde connotatie geven.

Zijn werk wordt internationaal tentoongesteld met solotentoonstellingen in Frac des Pays de la Loire, Carquefou; Kunstparterre, München; Passerelle Centra d'Art Contemporain, Brest; Kunst Halle Sankt Gallen, St Gallen; Centre Culturel Suisse, Parijs; en Parasol Unit Foundation for Contemporary Art, Londen. Zijn werk maakt deel uit van openbare collecties zoals ondermeer het M HKA, Antwerpen; Frac des Pays de la Loire, Carquefou; collectie AMC, Amsterdam.

 

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.