Tim Van Laere Gallery opent een tweede ruimte in Rome

Dit najaar opent Tim Van Laere Gallery een tweede ruimte in Rome. De Romeinse galerie is gevestigd in het 17e-eeuwse Palazzo Donarelli Ricci waarin nog enkele 15e-eeuwse rijhuizen te vinden zijn. De architect-eigenaar was Giacomo della Porta. Het palazzo ligt aan de historische Via Giulia, een kasseistraat van ongeveer een kilometer lang die aan beide zijden bebouwd is met kerken en elegante palazzi, te beginnen met de met-klimop-bedekte Farnese boog, ontworpen door Michelangelo en gebouwd in 1603. Nummer 85 van de straat huisvest de woning die traditioneel beschouwd wordt als de woning van kunstenaar Raphael. 

Tim Van Laere Gallery vertegenwoordigt Belgische kunstenaars als Rinus Van de Velde, Ben Sledsens, Bram Demunter, Inès van den Kieboom, Dennis Tyfus en Muller Van Severen, maar ook internationale kunstenaars als Adrian Ghenie, Jonathan Meese, Tal R, Kati Heck, Friedrich Kunath, Ed Templeton, Leiko Ikemura, Ryan Mosley, Marcel Dzama, Armen Eloyan, Gelitin, Anton Henning, Tomasz Kowalski, Edward Lipski, Henk Visch en Franz West.

De galerie staat bekend om haar nauwe relaties met haar kunstenaars van over heel de wereld. De galerie ondersteunt haar kunstenaars niet alleen door hun werk te presenteren, maar ook door samenwerkingen aan te gaan met internationaal gerenommeerde musea. 

Sinds de oprichting in 1997 in Antwerpen heeft de galerie tal van vernieuwende, baanbrekende en unieke tentoonstellingen georganiseerd met een grote verscheidenheid aan media en genres. Door op zoek te gaan naar kunstenaars die nieuwe gesprekken in de kunstgeschiedenis durven aangaan en ons via hun werken een inkijk geven in hun eigen wereld, stelt Tim Van Laere Gallery een buitengewoon programma samen en heeft de galerie bijgedragen aan de carrières van enkele van de meest geprofileerde en invloedrijke kunstenaars op dit moment. 

Na 22 jaar in dezelfde ruimte in het Antwerpse Zuid district gevestigd te zijn, verhuisde de galerie in het voorjaar van 2019 naar het Nieuw Zuid. Daar nam de galerie haar intrek in een gebouw van 1000 m2, ontworpen door OFFICE architecten David Van Severen en Kersten Geers, om op die manier tegemoet te komen aan de wil van de kunstenaars om grootschalige werken en monumentale installaties tentoon te stellen. Nu vindt de galerie ​ de tijd rijp om een tweede ruimte te openen in het buitenland. 

Het is de rijke en veelgelaagde geschiedenis van Rome die de galerie naar deze stad lokte.

“Net als Antwerpen is Rome een strijdtoneel voor kunst dat hedendaagse kunstenaars uitnodigt om de open dialoog die overal in de stad te vinden is, voort te zetten. Het is de ideale stad om een tweede ruimte te openen.. Het is een ruimte die onze kunstenaars uitdaagt.” ​
— Tim Van Laere

timvanlaeregallery.comPerscontact

Micha Pycke
Club Paradis
+32 (0)486 680 070
micha@clubparadis.be

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.