Designer en kunstenaar Christoph Hefti stelt nieuw werk tentoon in de eerste Amerikaanse flagship store van Dries Van Noten in LA

Designer, kunstenaar en voormalig creatief medewerker van Dries Van Noten, Christoph Hefti, stelt nieuw textielwerk tentoon in 'The Little House', de tentoonstellingsruimte van Dries Van Notens eerste Amerikaanse flagship store in LA.

Op 9 oktober van dit jaar vierde Dries Van Noten de opening van zijn eerste Amerikaanse winkel, gelegen op La Cienega Boulevard in Los Angeles. Het doel van deze flagship store gaat verder dan de gebruikelijke winkelervaring. Met een open lay-out van 8500 vierkante meter bestaat de winkel in LA uit twee huizen die worden gescheiden door een grote parkeerplaats, The Big en Little Houses. In The Big House zal Dries Van Noten zijn huidige collecties en een gecustomiseerde selectie van kledingstukken uit zijn archieven te koop aanbieden. In elk huis wordt ook werk tentoongesteld van kunstenaars, ontwerpers en ambachtslieden wier werk indruk heeft gemaakt op Dries Van Noten. In The Little House zal uitsluitend werk van anderen te zien zijn.

Na een eerste tentoonstelling van keramiek van Ann Demeulemeester / Serax in The Little House zal de Zwitserse textielontwerper en -kunstenaar Christoph Hefti (°1967, Zürich) er vanaf 27 november zijn werk tentoonstellen. Hefti presenteert er een installatie met drie van zijn handgeknoopt reliëftapijten van Nepalese wol en zijde, naast 3 exclusieve stoffen (een gordijn en poufs in twee verschillende stoffen). 

Christoph Hefti is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de absolute specialist van geprinte stoffen en tapijten. Zijn werk is steeds experimenteel, spontaan en kleurrijk, en staat los van alle context op vlak van tijd en trends. Hefti is gefascineerd door culturen, folklore en mystieke verhalen. Zijn liefde voor ambachtelijk textiel heeft hem naar Nepal gebracht, waar hij zijn eigen serie handgeknoopte tapijten ontwerpt en ontwikkelt. Tijdens zijn bezoeken aan Nepal herontdekte Christoph de directe interactie tussen de ontwerper en de ambachtsman en raakte hij gefascineerd door het gebruik van traditionele ambachten in een hedendaagse context. Hij benadert de mystieke en zelfs spirituele traditie van het verhalen vertellen van textiel door middel van zijn zeer persoonlijke en toch wereldse thema’s.

Hij werkte na zijn studie textielontwerp in Zürich en mode aan Central Saint Martins in Londen 13 jaar lang als creatieve assistent bij Dries Van Noten, waar hij verantwoordelijk was voor het onderzoek, ontwerp en ontwikkeling van de bedrukte stoffen. Na zijn vertrek uit Antwerpen begon Hefti op freelance basis te werken voor verschillende modehuizen, waaronder Lanvin en Balenciaga in Parijs en Acne Studios in Stockholm. Momenteel ontwerpt hij stoffen voor Mugler in Parijs. Hij wordt vertegenwoordigd door de Brusselse galerie MANIERA, gespecialiseerd in gelimiteerde interieurobjecten ontworpen door kunstenaars en architecten.

Tot de meest recente projecten van Christoph Hefti behoren een tegelvloer voor de ingang van het Gentse Kunstencentrum Vooruit, een textielbehang voor de flagshipstore van Maison Dandoy in de Galeries de la Reine, een decorontwerp met een bedrukt gordijn voor een voorstelling van Diederik Peeters en bedrukte stoffen voor de Zwitserse modeontwerper Julian Zigerli. De tapijten van Christoph Hefti waren dit jaar te zien in groepstentoonstellingen in het Mudac in Lausanne, het Aargauer Kunsthaus en het Museum für Gestaltung in Zürich. Voor het laatste museum co-cureert hij de veelbelovende tentoonstelling 'Wild Thing - Modeszene Schweiz’ die begin december de deuren opent. In België kijken we uit naar nieuw werk speciaal ontworpen voor het Hortamuseum.

MANIERA’s Christoph Hefti at The Little House
Dries Van Noten LA
27 november - 31 december 2020
DRIES VAN NOTEN, LA CIENEGA BLVD
451 N. La Cienega BLVD, Los Angeles CA 90048
Mon to Fri 10am-6pm — Sat 11am-2pm

 

Installatiezichten:

Individuele werken:

 

 

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.