Studio Job bij Samuel Vanhoegaerden

Na de veelgeprezen 'Bananenshow' van 2015 presenteert Studio Job hun langverwachte terugkeer naar de Samuel Vanhoegaerden galerie in Knokke, met de tentoonstelling ¥€$ ¥€$! Na een bezoek aan het atelier van Studio Job selecteerden Vanhoegaerden en Job Smeets, samen met het atelierteam, een reeks werken uit de periode 2003 - 2019. Er zullen enkele klassieke werken getoond worden naast nooit eerder geziene stukken die voor het eerst worden gepresenteerd.

Studio Job
¥€$ ¥€$!S
Selected works 2003 - 2019
21.12.2019 - 05.01.2020
Samuel Vanhoegaerden Gallery‘Something old, something new, something borrowed, something blue’


De tentoonstelling kan ondergebracht worden in het thema ‘Something old, something new, something borrowed, something blue’ en verwijst naar de verschillende elementen waarin de werken in deze tentoonstelling kunnen worden ondergebracht.

'Something old' wordt vertegenwoordigd door de reeks Cat Fight: een reeks uit 2014 van vechtende katten. Het is een sculpturale metafoor voor de zogenaamde verfijnde tijden waarin we leven.

Onder de categorie 'Something new' vinden we nieuwe werken zoals de Money Vase. Deze vaas is gevormd uit een rol bankbiljetten. Ook de geldspiegel, een object om de rijkdom te weerspiegelen, maakt deel uit van deze reeks, die de titel Geldcollectie kreeg. ​

'Something borrowed', in bruikleen aan de galerie, is de enige overgebleven editie van het complete schaakbord met pionnen dat Studio Job in 2017 maakte. Het is een grootschalig bronzen werk dat zowat alle aspecten uit het twintigjarige oeuvre van Studio Job omvat en uitbeeldt.

En tot slot is 'Something blue' te vinden in de huilende lantaarns, een verzameling droevige bronzen straatlantaarns die in de assen van de brandende Notre Dame smelten.


Studio Job werd in 1998 opgericht door Job Smeets in de geest van de renaissance, waarbij traditionele en moderne technieken werden gecombineerd om unieke objecten te produceren. Studio Job is tegelijk zeer specifiek en toch universeel, persoonlijk expressief en toch experimenteel, en heeft een oeuvre ontworpen dat gebaseerd is op klassiek, populair en hedendaags design en zeer visuele en sculpturale kunst.

 

 


Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.