Spazio Nobile presenteert Threads of Nature, een groepstentoonstelling over de levende interactie tussen mens en planeet


Groepstentoonstelling met Jörg Bräuer, Nathalie Campion, Lila Farget, Ernst Gamperl, Kaspar Hamacher, Amy Hilton, Samy Rio, Bela Silva, Jacqueline Surdell & Philipp Weber 


Ter gelegenheid van haar 5-jarig bestaan opent de Brusselse galerie Spazio Nobile een groepstentoonstelling met werken van 10 kunstenaars en designers die reflecteren over de interactie tussen mens en planeet. Zoals typisch is voor de galerie, zijn de deelnemende kunstenaars niet gebonden door disciplines of materialen, maar door een bijzondere gevoeligheid voor alles wat met natuur en mineraliteit te maken heeft. De multidisciplinaire tentoonstelling presenteert glascreaties naast keramiek, houtsculpturen, wandtapijten, foto's en pastelschilderijen op papier.

De kunstwerken die in deze tentoonstelling worden gepresenteerd weerspiegelen een biodiversiteit die de rijkdom van organisch materiaal onderstreept als basis voor artistieke experimenten in interdisciplinaire praktijken.

Aarde en vuur zijn vertegenwoordigd in de bamboegeblazen glascreaties van Samy Rio (FR), de verlichting en geblazen vazen van Philipp Weber (DE), de architecturale vormen in gesmolten glas van Lila Farget (FR), en de geglazuurd keramieken objecten van Nathalie Campion (BE) en Bela Silva (PT). 

Een subtiele dialoog vindt plaats tussen de houtsculpturen van Ernst Gamperl (DE) en Kaspar Hamacher (BE). De gevlochten touwen en koorden in de multidimensionale wandtapijten van Jacqueline Surdell (US) schudt de status van textiel in de hedendaagse kunst door elkaar, terwijl de diepe rots die Amy Hilton (UK) in haar droge pastel vermengt met sedimentaire steenkool, herinnert aan de opgravingen in de Ellora Grotten in India, waarbij afwezigheid en aanwezigheid, de principes van leegte, openheid, onmetelijkheid of oneindigheid met elkaar worden verzoend.

Foto's of natte collodiums op ferrotype platen van Jörg Bräuer (DE) ​ openen onze ​ blik naar deze ruimte en tijd die de onze is. De grootsheid van de berg dringt zich op, waarvoor de mens alleen maar kan buigen.

Los van alle geloofsovertuigingen, vatten deze tien kunstenaars de essentie van het menselijk wezen samen. Hun werken zijn contemplatief en diepzinnig, expressief en veerkrachtig, en vertalen de krachten van deze "nieuwe" wereld waarin mannen en vrouwen onderling een ware relatie zullen onderhouden, tussen hen en de planeet waarin ze leven, en vooral ook met zichzelf.


Threads of Nature ​
18 maart - 18 juli 2021
Opening: 25 maart 2021, 14u-20u

Opendeurdagen op zaterdag 27 maart & zondag 28 maart van 12u tot 19u in het kader van Brussels I Love You (BILY) Contemporary Art Walk.

Open van dinsdag tot zaterdag, 11u-18u of op afspraak.
Online reservaties via www.spazionobile.comOver Spazio Nobile

Door in 2016 Spazio Nobile te openen in de zeer levendige en kosmopolitische wijk rond het Brugmannplein in Brussel, hebben Lise Coirier en Gian Giuseppe Simeone hun passies voor creatie en kunstgeschiedenis verenigd en een dialoog op gang gebracht tussen hedendaagse toegepaste kunst, design en fotografie. Zonder grenzen te stellen tussen de disciplines, gaan de beeldende kunsten een interactie aan met ambachten, toegepaste kunsten en design.

Spazio Nobile kenmerkt zich door de presentatie van unieke stukken naast beperkte edities en installaties (zowel experimenteel als artistiek) met een bijzondere gevoeligheid voor alles wat met natuur en mineraliteit te maken heeft.

De galerie vertegenwoordigt een generatie opkomende en internationaal gerenommeerde kunstenaars, ontwerpers en fotografen, en brengt tegelijk de culturen van Oost en West naar de voorgrond in een dialoog die rijk is aan natuurlijke en innovatieve materialen. Sinds haar oprichting heeft het tentoonstellingen samengesteld en geïnstalleerd op verschillende locaties die de architectuurgeschiedenis, kunst en erfgoed weerspiegelen, zoals het Maison Louis Carré van Alvar Aalto in de Yvelines, Frankrijk; de Ancienne Nonciature op de Grote Zavel in Brussel; het Chalet de la Forêt, een Michelin-restaurant met twee sterren in Brussel.

Spazio Nobile neemt ook deel aan Belgische en internationale beurzen zoals Art Brussels, Luxembourg Art Week, Collectible Design Fair, PAD Paris en PAD London, Design Miami / Basel, Unique Design Shanghai...

Daarnaast publiceert de galerie via Pro Materia, TLmag_True Living of Art & Design (°2008), het tweejaarlijkse kunst- en designtijdschrift, zowel op papier als online, waarin het zijn selectie en zijn artistieke en culturele engagement ten opzichte van de artistieke gemeenschap deelt.

 

 

 

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.