Solotentoonstelling van Ben Sledsens bij Tim Van Laere Gallery

Solotentoonstelling van Ben Sledsens bij Tim Van Laere Gallery

Tim Van Laere Gallery presenteert van 3 september tot 10 oktober de derde solotentoonstelling van de Belgische kunstenaar Ben Sledsens (°1991, woont en werkt in Antwerpen).

Ben Sledsens maakte de afgelopen jaren een blitzcarrière in de beeldende kunsten. De jonge Antwerpse kunstenaar werd tijdens zijn studies aan de Koninklijke Academie opgepikt door Tim Van Laere Gallery en kreeg er in 2016 zijn eerste solotentoonstelling. Sindsdien wordt hij omarmd door de internationale kunstwereld.

Sledsens staat bekend om zijn grootschalige canvassen waarin hij het dagelijks leven, literaire figuren, dierenportretten en elementen uit de (kunst)geschiedenis transformeert naar zijn eigen persoonlijke utopia. Sledsens hergebruikt hiervoor voortdurend motieven, thema's, objecten en poses uit zijn werken. Op die manier creëert hij een intrigerende puzzel van referenties en bouwt hij verder aan zijn herkenbare, coherente oeuvre.

Centraal in het werk van Sledsens ligt een diepgaande kennis van de schilderkunstige traditie. Zijn palet van sterke, levendige kleuren, hoge technische kwaliteiten en naïeve perspectieven bestaan binnen een lange traditie van schilderkunst die refereert naar Henri Matisse, Henri Rousseau en Pieter Breughel de Oude. 

Zijn schilderijen stralen rust en romantiek uit, en fungeren als een soort stillevens die een utopische wereld voorstellen, en waarin Sledsens zich klassieke onderwerpen en motieven eigen maakt. 


Ben Sledsens
3 september - 10 oktober 2020
Tim Van Laere Gallery
Jos Smolderenstraat 50,
2000 Antwerpen


 

 

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.