Slaap eens in een kunstwerk: atelier lachaert dhanis biedt unieke kunstzinnige overnachtingen aan

Het kunstenaarsduo Sofie Lachaert en Luc Dhanis biedt vanaf oktober onder de noemer ‘Slapen met de ogen open’ uitzonderlijke overnachtingsformules aan. In hun studio, werk- en leefplaats in Tielrode - een voormalige scheepswerf van meer dan 3000 m2 dat recent helemaal gerenoveerd werd - creëert het kunstenaarspaar een scenografie en service op maat van hun gasten. 

Gedurende twee dagen en één nacht kan eenieder zich laten onderdompelen in de wereld van atelier lachaert dhanis. De hele site staat ter beschikking, waarbij de combinatie van diverse kunstvormen de beleving compleet maken. Gasten slapen, leven en eten in dit bijzonder universum, een contextuele totaalinstallatie met oog voor het kleinste detail en verfijning.  Het duo kan voor een gepersonaliseerde scenografie zorgen, waardoor hun gasten zich niet enkel in een kunstwerk bevinden, maar er ook deel van uitmaken. Het is het summum van de vermenging van kunst en het dagelijkse leven.

De studio, werk- en leefplaats van het kunstenaarsduo ligt in een rivierenlandschap op een voormalig scheepswerf van Tielrode. De sporen van het industrieel verleden van de site werden verwerkt in een hedendaagse context. Deze kruisbestuiving van het hier en nu met het verleden zorgt voor een onnavolgbare sfeer en een beleving die uitnodigt tot reflectie. Ogenschijnlijk ‘gewone voorwerpen’ worden in een ander licht geplaatst en verliezen hierdoor hun banaliteit. In een entourage van hoogkwalitatief werk van voornamelijk Belgische ontwerpers, kunstenaars en producenten verblijven de gasten in dit bijzonder universum, een totaalinstallatie, waarin de mix van diverse kunstvormen de beleving compleet maakt.

De volgende dag worden de logées met een exquise ontbijt, brunch of high tea verwend, waarbij de tafel gedekt wordt met exclusieve tafelobjecten. Hierbij is er zelfs de mogelijkheid om relaties, vrienden en familie uit te nodigen aan deze zinnenprikkelende, verleidende feesttafel.

Een ideale gelegenheid dus voor mensen die iets te vieren hebben, of die een bijzondere tweedaagse willen meemaken waarbij de tijd even stil staat en de kunst, omgeving en zintuiglijke waarneming centraal staan.

--------------------------------------------------------------------------------------

Praktische info:

Prijzen vanaf € 450
Meer info en reservatie via welcome@atelierlachaertdhanis.com

  • Op zondag 24 september wordt ‘Slapen met de ogen open’ feestelijk voorgesteld.
  • Om 10 uur lichten Sofie Lachaert en Luc Dhanis hun nieuwe kunstproject toe met koffie en croissants.
  • Om 11 uur start de onthullende dialoog tussen Henriette Neutelings (juriste) en Luc Hanssens, (econoom / partner Egon Zehnder), een gedachtenwisseling over schoonheid en begeerte, over waarde en verzamelen, over bezieling en ontroering. Een project i.s.m. artecetera vzw, platform voor grensoverschrijdende kunsten (enkel op reservatie via welcome@atelierlachaertdhanis.com).
  • Van 13 tot 17 uur kan eenieder“slapen met de ogen open” bezoeken.

--------------------------------------------------------------------------------------

Over atelier lachaert dhanis

atelier lachaert dhanis ontwerpt en creëert al meer dan twintig jaar meubilair, objecten en contextuele installaties die vertrekken van alledaagse gebruiksvoorwerpen.  Het duo balanceert op het grensgebied tussen kunstambachten, toegepaste en autonome hedendaagse kunst. Hun werk is het gevolg van de symbiose tussen de beeldend kunstenaar (Luc Dhanis) en de edelsmid (Sofie Lachaert) en stelt voortdurend de grens in vraag tussen deze kunstvormen. atelier lachaert dhanis wordt vertegenwoordigd door gallery Fumi in Londen.

Met dit concept staan Lachaert en Dhanis stil bij de "gewone" objecten die ons omringen en trachten ze de aandacht te leggen op onze waarneming en op het bewustzijn van de schoonheid in het alledaagse dat ons omringt.

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.