Schönfeld Rivoli presenteert een tentoonstelling met werk van Christina Zimpel en Tina Berning

Vanaf 5 september belicht Schönfeld Rivoli het werk van Tina Berning en Christina Zimpel met de tentoonstelling "Little Fires”.

Berning is een Duitse kunstenaar en grafisch ontwerpster, Zimpel een Australische kunstenaar en illustratrice die in Brooklyn woont en eerder al art director bij de Australische en Amerikaanse Vogue was.

Beide kunstenaars hebben elkaar nooit ontmoet, maar hebben elkaars werk ontdekt via de algoritmes van het sociale medium Instagram. In stilte observeerden ze elkaars werk gedurende jaren, de ene in New York, de andere in Berlijn, en merkten ze een sterke verwantschap in expressie en artistieke benadering. Allebei onderzoeken ze de afbeelding van het (meestal vrouwelijke) menselijk lichaam, al gebruiken ze daarbij een andere vormentaal: gedurfd en luid aan de ene kant (Zimpel), gedetailleerd en stil aan de andere (Berning).

Hun werkproces verloopt wel gelijkaardig. Ze ontwikkelen hun tekeningen in een dagelijkse routine. ​ Aan de teken- of keukentafel worden eindeloze papieren en doeken gevuld, gearchiveerd en gesorteerd, totdat er een vonk ontstaat. Dit proces verloopt niet op een gecontroleerde manier, het is een voortdurend en intuïtief zoeken naar een geconcentreerde, geaccumuleerde en enigszins monumentale waarachtigheid, die af en toe oplaait.

Het zijn deze kleine vuurtjes (de titel van de show is Little Fires), die het werk van beide kunstenaars op een verbazingwekkende manier laten samensmelten. Ze lijken in totale en vanzelfsprekende balans, elkaar ondersteunend en versterkend, ondanks hun contrasterende ductus. Het samen tonen van het werk van deze kunstenaars is een les over de relatie van inhoud en vorm en de universaliteit van emoties.


You cannot put a Fire out

You cannot put a Fire out —
A Thing that can ignite
Can go, itself, without a Fan —
Upon the slowest Night —

You cannot fold a Flood —
And put it in a Drawer —
Because the Winds would find it out —
And tell your Cedar Floor —

Emily Dickinson


Little Fires
Tina Berning and Christina Zimpel
Zondag 5 september: preview 'Little fires’ Tina Berning & Christina Zimpel (Rivoli) ​
5 september - 30 oktober 2021

 

 

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.