Save the date: de derde editie van Art Antwerp vindt plaats van 14 tot 17 december in Antwerp Expo

De derde editie van Art Antwerp, de hedendaagse kunstbeurs georganiseerd door Art Brussels, vindt plaats van donderdag 14 tot zondag 17 december 2023 in Antwerp Expo.

De beurs positioneert zichzelf als een platform voor hedendaagse kunstgaleries die een verfrissende mix van gevestigde en opkomende kunstenaars presenteren. In tegenstelling tot grotere kunstbeurzen, biedt Art Antwerp een meer intieme omgeving waar liefhebbers en verzamelaars kunst kunnen ontdekken en waar ze persoonlijke en informele interacties kunnen aangaan met galeriehouders. Deze setting stimuleert zinvolle gesprekken en connecties tussen bezoekers en deelnemers.

Art Antwerp lanceerde haar eerste editie in december 2021, middenin de COVID-19 pandemie. Ondanks de heropstart van het internationale beursseizoen, floreerde Art Antwerp. Dit jaar kondigt de beurs haar derde editie aan waarmee ze haar positie op de hedendaagse kunstkalender verstevigt.

De stad Antwerpen staat bekend om haar veelzijdige en avant-gardistische musea, kunstenaars en galeries, waar zowel de grote Vlaamse meesters als een bruisende hedendaagse kunstscène gevestigd zijn. Antwerpen vormt op die manier het ideale decor voor de opkomende kunstbeurs.

Art Antwerp vindt plaats in december en fungeert als een feestelijke eindejaarsontmoeting waar kunstverzamelaars, kunstprofessionals, kunstenaars en kunstliefhebbers de kans krijgen om één-op-één gesprekken te voeren. De beurs benadrukt ook de sentimentele waarde van het steunen van kunstenaars tijdens de feestdagen, wat een extra betekenislaag toevoegt aan de ervaring.

“Art Antwerp wilde vanaf het begin anders zijn dan de traditionele kunstbeurs. De kleinschaligheid en de lokale verankering in de stad vormen de identiteit en relevantie van de beurs terwijl ze haar plaats verzekert op de internationale beurskalender. In die zin is Art Antwerp zowel verschillend van als gelijkend op Art Brussels."

— Nele Verhaeren, Algemeen Directeur van Art Antwerp en Art Brussels

Art Antwerp
14 december - 17 december 2023
Antwerp Expo
Jan van Rijswijcklaan 191, 2020 Antwerp

Hosting Committee

De beurs werkt met een Hosting Committee dat de deelnemende galeries "op uitnodiging" selecteert waardoor een hoge kwaliteit van exposanten wordt gegarandeerd.

De leden van het Hosting Committee zijn: Myriam Attali ( Galerie Lelong & Co., Parijs, New York), Will Lunn (Copperfield, Londen), Jason Poirier dit Caulier (PLUS-ONE Gallery, Antwerpen) en Alexia van Eyll (Nino Mier Gallery, Los Angeles, Brussel, New York, Marfa).


Art Brussels – 40ste verjaardagseditie

In 2024 viert Art Brussels haar 40ste verjaardag. De beurs vindt plaats van donderdag 25 april tot zondag 28 april 2024 in het prestigieuze Brussels Expo. De beurs vindt opnieuw plaats in de prachtige hallen 5 en 6 en keert dus terug naar de succesvolle locatie van vorig jaar, waar meer dan 26.000 internationale kunstliefhebbers en verzamelaars aanwezig waren.

Deze speciale editie van Art Brussels wordt zorgvuldig samengesteld door het International Committee en het Discovery Committee. Meer informatie over de comités vindt u hier.

Vanaf 1 september 2023 zijn de aanvragen voor deelname aan de 40ste editie geopend. Deze viering staat in het teken van innovaties en verrassingen die de Art Brussels ervaring naar een hoger niveau tillen.

Art Brussels
25 april - 28 april 2024
Brussels Expo, Hallen 5 & 6
Belgiëplein 1, 1020 Brussel


Perscontact

Micha Pycke
Club Paradis
+32 (0)486 680 070
micha@clubparadis.be


© Maikel Jay

 

 

 

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.