Rinus Van de Velde, Jonathan Meese en Adrian Ghenie huldigen nieuwe galerie van Tim Van Laere in

Tim Van Laere Gallery opent op 20 april feestelijk de deuren van de nieuwe ruimte, ontworpen door architectenbureau OFFICE Kersten Geers David Van Severen, met de groepstentoonstelling KUNST KUNST KUNST. De tentoonstelling presenteert nieuw werk van Adrian Ghenie, Jonathan Meese en Rinus Van de Velde. Van de Velde toont voor het eerst een nieuwe reeks tekeningen in kleur en nieuwe sculpturen in keramiek. ​

Deze tentoonstelling huldigt de nieuwe ruimte in van de galerie, die werd ontworpen door het architectenbureau OFFICE Kersten Geers David Van Severen. OFFICE staat bekend om zijn eigenzinnige architectuur, waarin realisaties en theoretische projecten naast elkaar staan. Hun opdracht was eenvoudig : een gebouw creëren in functie van de kunst. Als een aaneenschakeling van kamers ‘toont’ het gebouw zijn opbouw, zijn silhouet. Zowel aan de buitenkant als binnenin is dit direct voelbaar: ten midden van Nieuw Zuid komt een gebouw dat ruimte geeft aan hedendaagse kunst. Een stockage ruimte, kantoren, een white cube, een kapel en een patio volgen elkaar op, als pure gebouwtypes waar kunst op verschillende manieren wordt ervaren. Het gebouw maakt zowel voor zijn directe omgeving als binnenin een statement; kunst staat centraal en is direct zichtbaar en toegankelijk voor iedereen in de stad.

KUNST KUNST KUNST
ADRIAN GHENIE - JONATHAN MEESE - RINUS VAN DE VELDE
20 april - 18 mei 2019
Tim Van Laere Gallery
Jos Smolderenstraat 50,
2000 Antwerpen

Opening: 20 april, 16:00-22:00
Met een concert van Admiral Freebee om 18u

Voor meer info, beelden of interviewaanvragen: micha@clubparadis.be

www.timvanlaeregallery.com

 

 

Adrian Ghenie
Op het eerste gezicht behandelen de schilderijen van Adrian Ghenie (°1977, Baia-Mare; woont en werkt in Cluj en Berlijn) onderwerpen die refereren naar de geschiedenis, maar het collectieve geheugen wordt voortdurend uitgedaagd door raadselachtige profetische handelingen, en verduisterde, persoonlijke plooien in de temporale lineariteit. Ghenie’s werken worden steeds complexer en gelaagder en genereren een oneindige set van interne en externe betekenissen. Doordrenkt met ambiguïteit, bevinden de werken zich tussen figuratie en abstractie, geschiedenis en verbeelding, heden en verleden.

 

Jonathan Meese
Jonathan Meese (°1970, Tokyo; woont en werkt in Berlijn en Hamburg) staat bekend om zijn veelzijdig werk, dat gaat van exuberante schilderijen, installaties, extatische performances tot een krachtig oeuvre van sculpturen in diverse media. Al het werk van Meese wordt gedreven en ondersteund door een streven naar de dictatuur van de kunst. Schijnbaar moeiteloos ontwikkelde hij in alle genres een zelfstandig en uniek vocabularium dat zijn werk de verscheidenheid, visuele energie en de kwaliteit geeft, dat, volgens Robert Fleck, ongezien is sinds Picasso. Meese omschrijft de nieuwe ruimte van Tim Van Laere Gallery als de MOBY DICK BUNKER for ART. Voor KUNST KUNST KUNST presenteert Meese een reeks nieuwe werken rond het thema van Herman Melville’s Moby Dick en grote bronzen sculpturen.

 

Rinus Van de Velde
De afgelopen jaren heeft Rinus Van de Velde (° 1983, Leuven, woont en werkt in Antwerpen) een opvallend samenhangend oeuvre opgebouwd. Van de Velde staat voornamelijk bekend om zijn grootschalige houtskooltekeningen. Hoewel deze tekeningen nog steeds een prominente rol spelen in zijn werk, evolueert Van de Velde steeds meer naar een 'totaalkunstenaar', waarbij hij een spanning creëert tussen fictie en realiteit door het gebruik van verschillende media zoals tekeningen, sculpturen, installaties en film. Met zijn grootschalige tekeningen nodigt Van de Velde de toeschouwer uit om in zijn zorgvuldig opgebouwde universum te stappen. Terwijl hij zichzelf cast als een opeenvolging van fictieve personages en zichzelf voortdurend uitvindt als een ander soort artiest, leeft Van de Velde zich in in verschillende persona's, genres en kunstvormen. In KUNST KUNST KUNST presenteert Van de Velde in primeur een nieuwe reeks tekeningen in kleur en nieuwe sculpturen in keramiek. 

 

New building of Tim Van Laere Gallery. Courtesy Tim Van Laere Gallery, Antwerp
New building of Tim Van Laere Gallery. Courtesy Tim Van Laere Gallery, Antwerp

 

 

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.