Rinus Van de Velde installeert een permanent kunstwerk in Brussels Airport ter gelegenheid van de Nationale Feestdag

Ter gelegenheid van de Nationale Feestdag op 21 juli schenken Rinus Van de Velde en Tim Van Laere Gallery een monumentale tekening op canvas aan België. Dit permanente kunstwerk zal een plaats krijgen in Brussels Airport, de luchthaven van Zaventem. Het symboliseert de veerkracht in tijden van Covid en gaat in op thema’s zoals reizen en contacten, zaken die tijdens de pandemie grondig verstoord werden.

Het werk maakt deel uit van Art reconnects Belgium, een project dat BOZAR organiseerde op vraag van het Koninklijk Paleis. Omdat dit jaar de Nationale Feestdag er iets anders zal uitzien als gevolg van de Covid-19-pandemie en de bijhorende gezondheidsmaatregelen en er dus ook geen traditioneel défilé kan plaatsvinden, vroeg het Paleis aan BOZAR om een participatieve dag rond solidariteit en hoop te organiseren.

In de overtuiging dat kunst verzachtend kan werken en de kracht heeft om mensen samen te brengen, stelt BOZAR op 21 juli Art reconnects Belgium voor, een artistiek project dat zich afspeelt op vier locaties in België en dat vier kunstenaars uitnodigt om een werk te maken.

Naast Rinus Van de Velde werden nog drie kunstenaars uitgenodigd om op symbolische plaatsen een grote muurschildering te maken: Zenith alias Matthias Schoenaerts gaat aan de slag in Antwerpen. In Charlerloi vinden we het werk van ELNINO76, en in Brussel gaat kunstenaar Dema aan de slag aan de oostelijke façade van het Paleis voor Schone Kunsten, langs de Koningstraat.

Rinus Van de Velde is vooral bekend voor zijn monumentale houtskooltekeningen. En hoewel tekeningen nog steeds een belangrijke rol spelen in zijn oeuvre, ontpopt Van de Velde zich steeds meer als een ‘totaalkunstenaar’ die spanning creëert tussen fantasie en werkelijkheid en daarvoor allerlei technieken gebruikt, zowel tekeningen als beeldhouwwerken, installaties en films. Hij nodigt de kijker uit in zijn zorgvuldig geconstrueerde universum en beeldt zichzelf af als een van zijn fictieve personages.

 

 

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.