RAF SIMONS gaat samenwerking aan met de estate van de Belgische kunstenaar Philippe Vandenberg voor zijn Spring/Summer 2023 collectie

De energie van de dans, de impact van het lichaam. Een feest.

Kaal, spaarzaam, weggesneden, uitgekleed. Een herleiding tot de essentie, tot een essentiële vorm.

Radicale gebaren van eenvoud - blazers op maat en bikerjacks, weggesneden tot tanktops, overblijfselen die herinneren aan hun oorsprong. Het minimaliseren van actie en dus kleding, het verwijderen van het overbodige.

Gemak en lichamelijkheid. Fijnmazig breiwerk en kousenstof omlijnen ledematen in een tweede huid. Combinatiebody's, dicht op elkaar getrokken, stroomlijnen en vereenvoudigen het silhouet. Riemen en gespen lijken bij het losmaken een openbaring te beloven. Huidflarden worden getoond tussen lagen stof.

Tailoring als een machine voor het lichaam, klassieke pasvormen in wol, soms intern gemanipuleerd met elastiek om rond de romp te buigen. Broeken worden geminimaliseerd tot panelen van stof, gebaren van kleding, een directe taal. Getailleerde rokken worden gecombineerd met stretch, waardoor een relatie ontstaat met de figuur eronder.

Corps de ballet, lichamelijk. Sieraden zijn gemaakt van skelethanden of vampiertanden, symbolen van genot en feestvreugde, herinneringen aan de mensheid.

De lente/zomercollectie 2023 luidt een samenwerking in met de estate van Philippe Vandenberg. Een selectie van zijn kunstwerken werd gecontextualiseerd als all-over prints op kleding en accessoires, met de nadruk op zijn tekstwerken. Handschriften, dansend over papier, werden vertaald naar stof. Hun boodschappen geven aanleiding tot reflectie - een moment van pauze. Ze spreken over verworpen en vernieuwde ideeën, vernietiging als voorwaarde voor creatie.

https://rafsimons.com


OVER PHILIPPE VANDENBERG

De tekeningen en schilderijen van kunstenaar Philippe Vandenberg (1952-2009) stellen de mensheid krachtig aan de kaak. Ze zijn ontroerend, provocerend en dwingen tot reflectie. Het centrale thema is de worsteling van de mens met zichzelf en anderen, geobserveerd door de lens van de culturele, politieke en sociale geschiedenis. In Vandenbergs kunst is deze strijd vaak kritisch, soms barmhartig, maar altijd verbeeld in rijke kleuren en met een vleugje humor.

De stukken uit de Spring/Summer 2023 collectie met het werk van Philippe Vandenberg worden gelabeld onder de naam RAF SIMONS / PHILIPPE VANDENBERG.

https://philippevandenberg.be


BEELDEN VAN DE RAF SIMONS SS23 RUNWAY SHOW


DETAILS VAN DE RAF SIMONS / PHILIPPE VANDENBERG STUKKEN


WERKEN VAN PHILIPPE VANDENBERG DIE GEBRUIKT WERDEN DOOR RAF SIMONS

 

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.