PUSH, een solotentoonstelling van keramiste Anne Marie Laureys bij Atelier Lachaert Dhanis

 

 

 

Atelier lachaert dhanis organiseert PUSH, een tentoonstelling van keramiste Anne Marie Laureys (°1962).

Anne Marie Laureys volgde de keramiekopleiding aan Luca School of Arts in Gent, Belgium. Ze wordt internationaal erkend met keramisch werk van topniveau en is vertegenwoordigd in internationale toonaangevende musea.

Met haar eigenzinnige bewerking van klei en glazuur zoekt ze keer op keer de grenzen op om te ontdekken wat kan. Daarbij vertrekt ze van de  oeroude ‘draaitechniek’ die ze als concept  ‘an sich’ vormgeeft. Ze start met een reeks gedraaide vazen op een draaischijf en vervolgens vervormt zij de plastische wand van de nog natte en zachte manipuleerbare klei en duwt, trekt, deukt en plooit deze tot een nieuw geheel. Gedraaide en vervormde delen worden samengekneed, de essentie van de klei en de sporen van de beweging worden in een vaste vorm gefixeerd. Het resultaat - autonome sculpturen - bezitten een subtiel rijk kleurenpalet, een unieke vormentaal en een sensualiteit die de spanning tussen diepte en oppervlakte op de spits drijft en de verbeelding van de kijker prikkelt.

Haar inspiratie haalt Laureys uit de klei zelf. Ze bevrijdt zich van de mooie ronde potvorm en maaklt tactiele potten met een sensualiteit die de nadruk legt op de souplesse van klei. De essentie van de klei en sporen van de beweging blijven verstild achter. 


EXPO
Open voor publiek op zaterdag 24 maart, zondag 25 maart, zaterdag 31 maart, zondag 01 april en maandag 02 april
telkens van 14u00 tot 17u30

PERS PREVIEW
Vrijdag 23 maart van 11u tot 14u30 
met een brunch buffet in aanwezigheid van de kunstenaars.

Graag bevestiging van uw aanwezigheid vóór 15 maart via micha@clubparadis.be
 

Voor meer informatie over de tentoonstelling of beeldmateriaal in hoge resolutie, gelieve contact op te nemen met micha@clubparadis.be of welcome@atelierlachaertdhanis.comAnne Marie Laureys wordt in o.a. USA, UK en in Aziatische landen als een vernieuwende en grensverleggende keramiste erkend. Haar werk vind je terug in de publieke collecties van het Boca Raton Museum of Art in Florida USA, het Tapei County Yingge Ceramics Museum in Taiwan, het Arts and Crafts Museum van Shanghai, China, in de Collectie van Hedendaagse Keramiek van het Keramiekmuseum Westerwald, Duitsland, in de Collectie van de Provincie Henegouwen, België, het Haags Gemeentemuseum en Het Princessehof in Leeuwarden, Nederland en in bijzondere private collecties in België, UK, Europa en USA.

 

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.