Posture Editions viert de 30ste uitgave met een bijzondere kunstenaarseditie van Philippe Van Snick

De onafhankelijke Belgische uitgeverij Posture Editions viert haar 30ste uitgave met een bijzondere kunstenaarseditie van Philippe Van Snick. De editie, ‘Huis’ getiteld, werd speciaal voor Posture ontwikkeld en bestaat uit 10 gezeefdrukte composities die samen een architecturaal spel vormen. ​

De 10 + 1 kleuren die ondertussen de vaste bouwstenen in het oeuvre van Van Snick uitmaken, komen in wisselende vormen en plaatsen op de 5 gevouwen papiervellen aan bod en vormen het uitgangspunt voor een bijhorende prozatekst van Koen Brams. De op Steinbach bedrukte vellen worden losbladig verzameld en behouden elk op zich het statuut van kunstwerk. Van Snick, die vertegenwoordigd wordt door galerie Tatjana Pieters, won in 2018 de Ultima-prijs voor Beeldende Kunst en werd in datzelfde jaar uitgekozen om zijn werk permanent te tonen in het nieuwe VRT-gebouw. Hij staat bekend om zijn gebruik van uiterst eenvoudige vormen en van steeds dezelfde kleuren. Ook deze editie bouwt verder op eenzelfde vormelijke soberheid, en biedt een poëzie die het alledaagse en het universele samenbrengt. ​

Posture Editions werd in 2011 opgericht door kunstenaar Nikolaas Demoen (°1965) en grafisch vormgever Katrien Daemers (°1968). Elk vanuit hun ervaring maken ze samen en met veel zorg boeken waarbinnen het werk van de – vaak Belgische – kunstenaar een prominente plaats krijgt. De boeken – doorgaans een 4-tal publicaties per jaar – worden gemaakt in dialoog met de kunstenaar en geven hem/haar de kans te reflecteren over zijn/haar werk, door dat in een beeldessay te plaatsen en vorm te geven als publicatie. De afgelopen 7 jaren werden onder meer publicaties gemaakt met en over Dirk Zoete, Sven ’t Jolle, Nel Aerts, Kasper Bosmans, Mario De Brabandere, Nicolas Lamas en Sanam Khatibi.

Door boeken te maken met kunstenaars, musea, galerijen en andere culturele initiatieven, wil Posture Editions kansen bieden aan vernieuwende experimenten binnen de marge van het boek. Het resultaat is een publicatiereeks met een herkenbaar ‘format’ waarbinnen vele variaties mogelijk zijn. Hiermee vult Posture Editions een hiaat op tussen de ontelbare kunstenaarsboeken enerzijds en de catalogi en monografieën anderzijds. Vaak blijken de publicaties voor velen een introductie tot het werk van een kunstenaar.

Posture Editions N° 30
Philippe Van Snick, ‘HUIS’
zeefdruk, 21 x 29,7 cm (gesloten formaat),
5 dubbelzijdige diptieken, losbladig verzameld in een kaft
oplage: 110 exemplaren, gesigneerd
met een prozatekst van Koen Brams, Nederlands/Engels
95 €
www.posture-editions.com

Boekvoorstelling op donderdag 28 maart 2019, 20u30
S.M.A.K. Gent
Philippe Van Cauteren, Koen Brams en Nikolaas Demoen gaan in gesprek met Philippe Van Snick
Gratis toegang, mits reservatie: reservation@smak.be

 

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.