Posture Editions publiceert een boek met beeldend werk van de jonge Belgische kunstenaar Koba De Meutter

Posture Editions publiceert So That Afternoon We Both Made an Empty Circle, een boek met beeldend werk van de jonge Belgische kunstenaar Koba De Meutter (°1992), ontstaan tijdens twee recente kunstenaarsresidenties in Mexico. De Meutter combineert sculpturale moduleerbare hulpstukken (bestaande uit metalen staven en ‘voetjes’) met gevonden materiaal in gerichte acties en toevallige gebeurtenissen, vaak in de openbare ruimte.

In 2017 werd De Meutter geselecteerd door AIR Antwerpen in samenwerking met R.A.T. Mexico City voor een residentie van één maand in Mexico City. Tijdens die residentie bracht Koba De Meutter het grootste deel van de tijd op straat door. Ze liet er zich inspireren door de symbolen op straat die ze niet kon ontcijferen, toevallige ontmoetingen en de verschillende vormen van zelfredzaamheid die het (over)leven in deze metropool veroorzaakt. Gedurende haar verblijf in de stad werkte Koba De Meutter aan een reeks ingrepen in de publieke ruimte en bracht ze de stad in kaart aan de hand van een zelfgemaakte plattegrond. Haar verblijf kende een onverwachte wending met de aardbeving van 19 september 2017 en de voortzetting van haar residentie in Casa Wabi, aan de kust van Oaxaca.

In het boek worden fotografische registraties van haar interventies in Mexico City gecombineerd met een reeks tekeningen die ze maakte tijdens haar tweede residentie in kunstencentrum Casa Wabi. De tekeningen tonen imaginaire personen uit haar herinneringen aan haar verblijf in Mexico City, maar zijn daarom niet minder realistisch of nabij.

Koba De Meutter
So That Afternoon We Both Made an Empty Circle
Posture editions n° 27
96 pp — € 30


---------------------

Boekvoorstelling: 5 juli 2018, 20u, LLS Paleis
Het boek wordt gelanceerd op 5 juli 2018 in LLS Paleis, Paleisstraat 140, 2018 Antwerpen, met om 21u een muzikale act : 4 blokfluiten bespeeld door Koba De Meutter, Stella Lohaus, Nikolaas Demoen en Gerard Herman.
 
LLS Paleis is een alternatieve tentoonstellingsruimte in Antwerpen, een vrijhaven voor beeldende kunst, een plaats waar de kunstenaar een bondgenoot kan vinden. Net als Posture Editions profileert LLS zich als plek waar de structurele en inhoudelijke uniformering van de kunstwereld in vraag wordt gesteld en de inbreng van de kunstenaar steeds centraal staat.

---------------------

Multiple
Om de productie van dit boek te ondersteunen, kan men een gelimiteerde editie bestellen. De multiple bestaat uit 3 staven, schroeven en een getekende handleiding waarmee men de sculptuur kan samenstellen met een eigen, favoriete object.
Meer info op http://www.posture-editions.com


---------------------

Posture Editions
Posture Editions is een onafhankelijke uitgeverij van kunstboeken, een platform in boekvorm waar kunstenaars op een andere manier licht werpen op hun oeuvre. Specifiek en toch omvattend. Tijdloos en toch actueel. Door boeken te maken met kunstenaars, musea, galerijen en andere culturele initiatieven, wil Posture Editions kansen bieden aan vernieuwende experimenten binnen de marge van het boek. Het resultaat is een publicatiereeks met een herkenbaar ‘format’ waarbinnen vele variaties mogelijk zijn.

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.