Paradis Apartment, een gecureerd vakantieappartement vol kunst en design met zeezicht in Oostende

Paradis Apartment is een appartement gelegen op de zeedijk van Oostende, met prachtig zicht op de haven en de pier, dat zowel verhuurd wordt voor korte en lange (vakantie)verblijven, als voor evenementen, vergaderingen en fotoshoots.

Paradis Apartment werd opgericht door Albane Paret en Micha Pycke, bezielers van het PR- en communicatiebureau Club Paradis, vanuit een jarenlange liefde voor Oostende (Albane haar geboortestad), de zee, design, kunst en 'hospitality'.

Het tweeslaapkamer appartement van 97m2 werd ingericht met een unieke mix van design- en kunstobjecten, zowel gelimiteerde stukken als designklassiekers. Alle objecten zijn ook te koop. Hiervoor werd samengewerkt met verschillende makers, designers, kunstenaars, galeries en merken, voornamelijk uit België. Het appartement combineert stukken van grote namen als Muller Van Severen, MANIERA, destroyers/builders, valerie_objects en HAY, met werk van opkomende talenten als Coseincorso, Middernacht Alexander, LERRY ceramics, STACK en Rooms Studio.

Zo wordt het niet alleen een plek waar design- en kunstliefhebbers kunnen overnachten, maar ook waar ze meteen de objecten kunnen ervaren in een inspirerende leefcontext.

Paradis Apartment is geen statisch concept, maar een bewegend, veelzijdig en evoluerend project. Het is geen galerie, showroom of winkel, maar wel een gecureerde ruimte waar de werken en objecten dagelijks worden gebruikt, weg van de sacraliteit van de whitecube. De inrichting zal om de 6 à 8 maanden wijzigen, zodat er steeds nieuwe objecten, makers, designers en kunstenaars te ontdekken vallen.

Het appartement refereert op die manier ook aan de begindagen van mensen als Leo Castelli, Hans Ulrich Obrist en Gavin Brown, die allemaal hun carrière in de kunstwereld begonnen door tentoonstellingen en presentaties te cureren in hun eigen woonruimtes, zoals hun woonkamer, keuken en zelfs hotelkamers.

In het appartement vind je stukken terug van Coseincorso, destroyers/builders, HAY, LERRY ceramics, Middernacht & Alexander, Bernard Dubois, Christoph Hefti, Lukas Gschwandtner, MANIERA Gallery, Muller Van Severen, Rooms Studio, STACK, Tekla, Valerie Objects and Vormen. De keuken is ontworpen door Atelier Ternier. De kunstwerken van John Baldessari, Nathalie Du Pasquier, Sam Durant, Armen Eloyan en Max Pinckers zijn allemaal edities van artlead.


Paradis Apartment
Maximaal 5 personen
Prijzen vanaf 280 €/nacht

Website preview
Paradis Apartment
Paradis Apartment is a thoughtfully curated seafront apartment in Ostend with spectacular sea and harbor views. The apartment blends carefully selected design and art, offering an inspiring place to sleep, meet, share and dream. Founded by Albane Paret and Micha Pycke, out of a year-long shared lov
Paradis Apartment

Voor Engelstalige media is er een embargo tot 19 mei.


Beelden (credit: Frederik Vercruysse)


Albane Paret & Micha Pycke

Paradis Apartment is een initiatief van Albane Paret en Micha Pycke, oprichters van Club Paradis, een gespecialiseerd PR- en communicatiebureau dat werkt op het gebied van kunst, design, architectuur en hospitality. Tot de klanten van Club Paradis behoren Bozar, MANIERA, M HKA, Xavier Hufkens, Muller Van Severen, Tim Van Laere Gallery, Art Brussels...

 

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.