Nog twee maanden 'rubiks'-kunst van Invader in het MIMA

De tentoonstelling Invader Rubikcubist lokte al 25.000 mensen naar Molenbeek

Nog tot 8 januari 2023 kan men in het MIMA, het Millennium Iconoclast Museum of Art in Brussel, naar de tentoonstelling Invader Rubikcubist gaan kijken, een solotentoonstelling van de anonieme maar wereldberoemde Franse kunstenaar Invader.

Na iets meer dan 4 maanden hebben al meer dan 25.000 bezoekers de tentoonstelling bezocht. Een onverhoopt succes, dat aantoont dat mensen weer massaal de weg naar het museum en de expo's vinden. Opvallend en heugelijk is ook dat veel jongeren en minder geïnformeerde individuen de tentoonstelling bezoeken. Dat ligt in lijn met de missie van het museum om tentoonstellingen te organiseren die een jonge generatie belichten, de artistieke genres overschrijden en nieuwe publieken naar het museum trekken.

Invader staat vooral bekend om zijn mozaïektegels van geblokte figuren geïnspireerd op de videospelletjes van de jaren '70 en '80 zoals Space Invaders en Pac-Man, die hij op de muren van gebouwen en huizen over de hele wereld aanbrengt. Het leverde hem een status op als één van de meest belangrijke kunstenaars van het millenium, naast onder andere Banksy.​

De tentoonstelling in het MIMA, getiteld Invader Rubikcubist, is de eerste tentoonstelling die volledig gewijd is aan de schilderijen en sculpturen die de kunstenaar maakt met de Rubiks kubus, de bekende gekleurde puzzel.

Invader Rubikcubist toont meer dan honderd werken over een periode van bijna 20 jaar, onderverdeeld in verschillende thema's en verspreid over de vier verdiepingen van het museum. Op het eerste gezicht zijn de werken quasi-abstract; ze onthullen zich enkel aan de toeschouwer wanneer die afstand neemt, met de ogen knippert of, als bij toeval, ze bekijkt door het scherm van een digitale camera.


INVADER RUBIKCUBIST
Nog tot 08.01.2023
MIMA
39-41, Quai du Hainaut
1080 Brussel
http://www.mimamuseum.eu


Perscontact

Micha Pycke
Club Paradis
+32 (0)486 680 070
micha@clubparadis.be


Selectie beelden (gelieve ons te contacteren voor h-res beelden)

 

 

 

 

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.