Nieuwe tafels en bestek van Muller Van Severen voor HAY

Het Belgische designduo Muller Van Severen zet de samenwerking met HAY verder en ontwerpt twee nieuwe objecten voor het Deense merk: de Ceramic Table en de MVS Cutlery & Serving Spoons.

"We genieten echt van onze samenwerking met Muller Van Severen," zegt Mette Hay. "Ze komen uit de beeldende kunst en de beeldhouwkunst, dus ze maken relatief minimalistische objecten, maar met een heel sterk gevoel voor materialiteit en verhoudingen. Het is moeilijk om een betere match voor HAY te bedenken dan Muller Van Severen."


Ceramic Table

De Ceramic Table is een perfect voorbeeld van de minimalistische expressie van het Belgische designduo. Het tafelblad van porselein staat op een betonnen basis en combineert een sterk gevoel voor proporties met een speels gevoel voor kleur. De tafels zijn zowel geschikt voor binnen als buiten. De eenvoud en het intuïtieve ontwerp geven de tafels een universele aantrekkingskracht en maken ze geschikt voor uiteenlopende ruimtes en doeleinden: in tuinen of op terrassen, als cafétafels of in woningen...

Verkrijgbaar bij alle Hay-winkels
Prijzen: vanaf 619 EUR


MVS Cutlery & Serving Spoons

Een andere toevoeging aan de samenwerking tussen HAY en Muller Van Severen is het MVS bestek en de MVS opscheplepels: functioneel keukengerei dat een moderne en elegante touch geeft aan alledaagse tafelschikkingen.

De combinatie van geborsteld roestvrij staal en geverfde handgrepen creëert een sterk visueel contrast, dat nog versterkt wordt door de mogelijkheid om het kleurenpalet te mixen: donkerblauw, groen en geel. Het bestek past naadloos bij alle soorten eettafels dankzij de kenmerkende sobere aanpak en het doordachte kleurgebruik van de Belgische ontwerpers.

 

Verkrijgbaar bij alle Hay-winkels

Prijzen: Cutlery Set van 4: 55 EUR ​
Serving Spoons Set van 2: 45 EUR


Over Muller Van Severen

Muller Van Severen werd opgericht in het voorjaar van 2011. Omdat zowel Fien Muller als Hannes Van Severen kunstenaar zijn, is het logisch dat hun collecties ergens tussen design en kunst in zitten. Muller Van Severen is steeds op een geïnspireerde zoektocht naar sculpturaal interessante meubelobjecten, gekenmerkt door een zorgvuldig onderzoek naar hun gedeelde passie voor kunst, architectuur en materialen. Tegelijkertijd lijken de ontwerpen van Muller Van Severen bijna intuïtief en moeiteloos tot stand te komen. Het lijkt alsof de ontwerpers met krijtjes in de ruimte tekenen.

Na het winnen van talloze prijzen en samenwerkingen met prestigieuze musea (zoals Vitra Museum, Centre Pompidou en Musée d'Art Decorative Paris) en galeries (Galerie Kreo, Andreas Murkudis, Tim Van Laere Gallery) wereldwijd, wordt Muller Van Severen beschouwd als een van de meest beeldbepalende Europese designstudio's van dit moment. Hun creaties worden wereldwijd herkend in zowel privéwoningen als openbare ruimtes.

 

 

 

 

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.