Nieuw luxeverblijf in hartje Provence combineert oude charme met hedendaagse luxe midden in een wijndomein

In een volledig ongerepte streek van de Vaucluse, aan de grens met het Regionale Natuurpark van de Luberon, werden een aantal gehuchten omgevormd tot luxevakantieverblijven met in totaal meer dan 30 kamers: Les Hameaux des Davids.

Les Hameaux zijn verbonden aan het 16de-eeuwse domein Les Davids, een 100 hectare groot domein in Viens, een middeleeuws dorpje tussen Avignon en Aix-en- Provence.

Er zijn in totaal acht vakantiehuizen, verdeeld over 3 gehuchten, variërend van drie tot zes slaapkamers, die je huurt mét of zonder catering. Het zijn allemaal traditionele huizen in de typische Provençaalse stijl. Ook binnenin overheerst het landelijk-rustieke, met grove balkenplafonds, terracotta vloertegels en houten meubels. Ze zijn rustig gelegen op grote domeinen, met aangelegde tuinen die uitkijken op het ongerepte rotsachtige heuvellandschap.

De hameaux werden onlangs gerestaureerd, en combineren de oude charme en traditie met de meest hedendaagse luxe en een service op maat van de gasten. Het nieuwe paradepaardje is Le Hameau de Treimars. De Hameau de Treimars strekt zich uit over 40 hectare en is omgeven door een ongerept landschap met een oneindige horizon. De tuinen, die zijn ontworpen door landschapsarchitect Jean-Noël Capart, zijn aangelegd met respect voor het verleden en behouden de charme van het landleven van weleer. Deze Hameau ligt op wandelafstand van het wijnhuis, op de top van een heuvel, en biedt plaats aan 24 gasten. Alle kamers hebben een eigen badkamer voor voldoende privacy. De twee zwembaden, het tennisveld, de petanque-baan en de wellness bieden voldoende gelegenheden tot ontspanning.

Het is de ideale uitvalsbasis om het domein te ontdekken en ondergedompeld te worden in de warme wijnboercultuur van de streek. Op het programma: een bezoek aan de makerij, een wijnassemblage-workshop met de oenoloog van het domein, brood en zoetigheden uit de eigen bakkerij, food pairing op maat en met wat geluk ook een jazzfestival.


Een nieuw en modern wijnhuis door architect Marc Barani

In 2020 opende op het domein een hypermoderne wijnmakerij, ontworpen door de Franse architect Marc Barani. Volledig in houtbekist beton in dezelfde okertint als de aarde, waardoor het massieve gebouw een soort rotsblok wordt dat opgaat in de heuvel.

De architect tekende drie verdiepingen, omdat Les Davids wijn maakt zonder pompen. Alles gebeurt met de natuurlijke zwaartekracht. Boven verzamelen ze het druivensap. Dat rijpt op de gelijkvloerse verdieping en de botteling vindt plaats in de kelder. Zo komt er minder zuurstof bij de wijn, waardoor er minder sulfiet moet toegevoegd worden en de aroma’s beter behouden kunnen blijven. Bovendien plukken en sorteren ze de druiven met de hand. 


Een landschapsparcours door Bas Smets

Voor Les Davids, een domein van 150 hectare aan de rand van de Luberon, in Provence-Alpes-Côte d'Azur, ontwierp de Belgische landschapsarchitect Bas Smets een uniek parcours doorheen zeer gevarieerde landschappen, zowel natuurlijk als aangelegd.

Het domein Les Davids ligt in het hart van de Luberon, een streek die bekend staat om zijn grote verscheidenheid aan ecosystemen en rijke flora en fauna. Het landgoed biedt een uitzonderlijke compressie van de omliggende ecosystemen. Beboste heuvels, glooiende velden, dorre plateaus, verborgen bronnen, evenals aangelegde wijngaarden en fruitbomen volgen elkaar op. 

Het landschapsproject van Bas Smets bestaat uit het onthullen van deze bestaande landschappen door middel van een doorlopende route, onderbroken door hoogtepunten. Bij het beklimmen van de heuvels, het passeren van het kreupelhout en het ontdekken van de vergezichten, worden de landschappen geleidelijk aan de bezoekers onthuld.


Les Hameaux des Davids
Route de Banon
84750 Viens
France

Meer informatie and booking via www.lhdd.fr


Beelden
Download hier

 

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.