Nieuw Belgisch designmerk Home Studyo lanceert een collectie 'opgeblazen' gebruiksvoorwerpen met een twist

Home Studyo, een nieuw Belgisch designmerk, lanceert een eerste collectie, Blow Up. Home Studyo werd opgericht door Mathieu Van Damme (Case Studyo) en Esther Noben (Toykyo) en creëert speelse keramische gebruiksvoorwerpen die kunnen gezien worden als vrolijke toevoegingen in elk interieur.

Home Studyo wil een alternatief bieden voor duur en exclusief collectible design enerzijds, en onpersoonlijke massaproductie anderzijds. Ze creëren handgemaakte, betaalbare en alledaagse gebruiksvoorwerpen met een twist. De objecten zijn vrolijk en kleurrijk, herkenbaar en toch anders, waardoor het inspirerende blikvangers worden in elk huis.

De Blow Up collectie is een hedendaagse, speelse knipoog naar de opblaasbare plastic strandartikelen die herinneren aan jeugdig en zorgeloos zomerplezier. De objecten van Home Studyo - niet in plastic maar in keramiek - worden allen handgemaakt in Portugal.

Qua vorm zijn de objecten direct herkenbaar als vazen, bloempotten, spiegels en karaffen. Maar dankzij de levendige kleuren en de speelse, vrolijke, tromp-l'oeil-achtige benadering van de opgeblazen keramiek, wordt er een nieuwe, tactiele dimensie toegevoegd. Ze nodigen uit om aangeraakt te worden, gebruikt te worden, om plezier te brengen in het dagelijks leven.

Naast de Blow Up collectie is Home Studyo ook van plan om samen te werken met kunstenaars om collecties in beperkte oplage aan te bieden.

Alle objecten zijn verkrijgbaar via homestudyo.be


Home Studio presentaties

GENT
21.03 - 01.04.2024
Pop-up take-over in Oh La La Gent
Bisdomkaai 14
9000 Gent

MILAAN
15.04- 21.04.2024
Bold Dualities
Baranzate Ateliers — Belgium is Design
Milan Design Week
Via Gaudenzio Fantoli 16 ​
20138 Milaan
baranzateateliers.com


Blow Up Collectie

De Blow Up-collectie van Home Studyo omvat:

Vaas 'Oscar'

Een speelse herinterpretatie van een klassieke vaas die elegantie combineert met zorgeloze charme.

29 x 28 x 17 cm ​
Keramiek, matte afwerking
125 euro
homestudyo.be


Karaf 'Emily'

Een eigentijdse draai aan de klassieke Jug, die doet denken aan zwoele zomerdagen bij het zwembad.

22 x 22 x 13 cm ​
Keramiek, matte afwerking
90 euro
homestudyo.be


Bloempot 'Pierre'

Een uniek keramisch huis voor je groene metgezellen.

Diameter 26 x 18 cm ​
Keramiek, matte afwerking
85 euro
homestudyo.be


Spiegel 'Joyce'

Ontworpen om ruimten te voorzien van lichtheid en vreugde, geïnspireerd door speelse waterreflecties.

Diameter 47cm ​
Keramiek, matte afwerking
230 euro
homestudyo.beOver de oprichters van Home Studyo

Esther Noben

Esther, afgestudeerd in Architectuur, werd partner & art director bij Toykyo in 2015, waar ze een divers team van talenten aanstuurt. Haar vermogen om verhalen te vertellen via visuals en haar nauwgezette aandacht voor detail zorgen ervoor dat elk Home Studyo product niet zomaar een object is, maar een verhaal dat wacht om ontdekt te worden.

 

Mathieu Van Damme

Mathieu Van Damme is de stichtende partner van Toykyo, een multidisciplinaire designstudio gevestigd in Gent, België. In 2012 lanceerde hij Case Studyo, gewijd aan de productie, curatie en ontwikkeling van kunstenaarsedities van hedendaagse kunstenaars zoals Jean Jullien, Eric Croes, Genesis Berlanger, Daniel Arsham, Joyce Pensato, Sam Durant, Josh Sperling, PARRA...

In 2022 werd Van Damme partner van de hedendaagse kunstgalerie Long Story Short (LSS) in Parijs. Zijn ervaren visie in combinatie met zijn liefde voor speels, vrolijk design vormen de hoeksteen van de creatieve richting van Home Studyo.

 

 

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.