Nicolas Party stelt tentoon bij Xavier Hufkens

Xavier Hufkens presenteert een nieuwe solotentoonstelling van de Zwitserse kunstenaar Nicolas Party. Party staat in de eerste plaats bekend om zijn (muur)schilderingen met erg gesatureerde kleuren, maar maakt daarnaast ook beeldhouwwerken, pastelschilderijen, installaties, prints en tekeningen. 

Party schildert vaak portretten en stillevens van alledaagse objecten, gestript van elk overbodig detail. In plaats van ze realistisch af te beelden, gebruikt hij deze schijnbaar onopvallende voorwerpen als aanleiding om de schilderkunst zelf te bevragen. Hij is minder geïnteresseerd in de accurate representatie dan in een vertaling en transformatie via kleuren, materialen en composities. De uitdaging bestaat erin de essentie van zijn onderwerpen op een nieuwe en onthullende manier te vatten, om ze zo een intensere fysieke en emotionele weerklank te geven. Heldere vormen, schilderachtige precisie, een levendig kleurenpallet en een scherp oog voor compositie komen samen in toegankelijke en verleidelijke werken, die tegelijk de traditionele dialoog tussen representatie en abstractie enerzijds en tussen observatie en verbeelding anderzijds onderzoeken.

Party is eveneens geïnteresseerd in de kracht van verf om de perceptie van de wereld rondom ons - en in de context van een galerie ook onze ervaring van kunst - te veranderen. Om dat te bereiken maakt hij vaak muurschilderingen, hetzij als zelfstandige werken, hetzij als zorgvuldig georkestreerde settings voor zijn schilderijen. 


Nicolas Party
15 november - 14 december
Opening: 14 november
Xavier Hufkens
St-Jorisstraat 6
1050 Brussels, Belgium
www.xavierhufkens.com


Nicolas Party

Nicolas Party (geboren in Lausanne, Zwitserland in 1980) haalde zijn Bachelor in de Schone Kunsten aan de kunstacademie van Lausanne, en een Master aan de Glasgow School of Art, waar hij in 2009 afstudeerde. Party’s solotentoonstellingen waren onder meer ‘Arches’ bij M WOODS in Beijing (2018-2019); ‘Magritte Parti’ bij Magritte Museum in Brussel (2018); ‘Nicolas Party: Speakers’ bij Modern Art in Oxford (2017); ‘Sunrise, Sunset’ bij Hirshhorn Museum and Sculpture Garden in Washington DC (2017); ‘Nicolas Party in the Garden Room’ bij Palazzo Antinori in Firenze (2016); ‘Hammer Projects: Nicolas Party’ bij Hammer Museum in Los Angeles (2016); ‘Pathwa’y bij Dallas Museum of Art in Dallas (2016); ‘Cimaise’ bij CAN: Centre d’art Neuchâtel in Neuchâtel (2016); ‘Boys and Pastel’ bij Inverleith House in Edinburgh (2015). Hij woont en werkt in Brussel en New York.

Nicolas Party
, Yet to be titled (Turquoise Moth), 2019. Soft pastel on cardboard, ​
75,2 x 55,7 cm.
Courtesy: the Artist and Xavier Hufkens, Brussels. Photo credit: Adam Reich
Nicolas Party
, Yet to be titled (Turquoise Moth), 2019. Soft pastel on cardboard, ​
75,2 x 55,7 cm.
Courtesy: the Artist and Xavier Hufkens, Brussels. Photo credit: Adam Reich

 

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.