NICOLAS LAMAS (Meessen De Clercq Brussel) is de winnaar van SOFAM Prijs voor Beste Solo Tentoonstelling op ART ON PAPER 2017

Nicolas Lamas’ tentoonstelling in Art on Paper is een fijnzinnig, uitgebalanceerd gesprek tussen werken die op eerste zicht erg verschillend lijken: ze resoneren in de wijze waarop ze elk spelen met beelden op papier, en hoe we ze proberen te begrijpen. De fluweelzwarte, samengebalde print van een sterrenhemel staat als een stevige sculptuur dichtbij een open atlas waarin een kaart van een Griekse bergketen is weggeschuurd, en er op de blanke oppervlakte alleen hoopjes stof, als eilanden, overblijven. De pagina’s in een oud exemplaar van National Geographic zijn weggescheurd, waardoor nieuwe verhoudingen ontstaan. In een uitvergrote print zijn de weggekraste stippen van een luipaard nog net te herkennen, en de blinde contourtekeningen van afbeeldingen van archeologische opgravingen vallen zelf uit elkaar, omdat de kunstenaar niet naar het grafiekpapier gekeken heeft terwijl hij tekende.

SOFAM, de Belgische auteursrechten maatschappij in de visuele kunsten, zal een speciale prijs uitreiken aan een kunstenaar/ kunstenares die tentoongesteld wordt in Art on Paper te BOZAR in Brussel. De ondersteuning en aanmoediging van de creatie liggen SOFAM nauw aan het hart. Met deze prijs wil SOFAM een kunstenaar/kunstenares ondersteunen, alsook de hedendaagse tekenkunst meer zichtbaarheid geven. De SOFAM PRIZE van 2000 € werd aangekondigd en uitgereikt te BOZAR, Art on Paper op 6 september om 18u.

De jury :

  • Charlotte Beaudry (B), beeldend kunstenaar
  • Aleksandra Chaushova(BG), beeldend kunstenaar
  • Caroline Dumalin (B), curator, WIELS Centrum voor Hedendaagse Kunst, Brussel
  • Loek Grootjans (NL), beeldend kunstenaar
  • Koen Leemans (B), directeur tentoonstellingen, CCMechelen, De Garage, Mechelen
  • Michel Wittock (B), verzamelaar en oprichter Bibliotheca Wittockiana, Brussel 

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.