Museum Dhondt-Dhaenens heropent na renovatie met zes permanente kunstwerken en een beeldentuin

Op zondag 5 september 2021 viert Museum Dhondt-Dhaenens zijn heropening na de eerste fase van de renovatie.

De afgelopen zes maanden werd het museumgebouw, ontworpen door Erik Van Biervliet en geopend in 1968, gerenoveerd door SVR-Architects met respect voor de originele architectuur en omgeving. In deze eerste fase werd de bestaande tegelvloer vervangen en werd het dak aangepakt.

Ter gelegenheid van de heropening presenteert MDD zes permanente kunstwerken, gemaakt als reactie op de architectuur van het museum.

De 6 permanente kunstwerken omspannen de recente geschiedenis van het museum, van David Tremlett's muurtekening uit 1990 en Niele Toroni's interventie boven MDD's deuren uit 2000, tot Kelly Schacht's herinterpretatie van haar installatie uit 2008 in de lobby van het museum en nieuwe site-specifieke projecten van Lieve D'hondt, Lili Dujourie en Bjarne Melgaard. Daarnaast zullen er in het museum ook werken te zien zijn van deze kunstenaars als reactie op hun permanente installaties.

De beeldentuin van het museum biedt dan weer hoogtepunten uit de rijke geschiedenis - en toekomst - van het museum met werken van Paul Van Gysegem (1964), Bernd Lohaus (1991), Karel De Meester (1992), Isa Genzken (1998), Gary Hume (2020) en Rirkrit Tiravanija (2018/2021).

Het nieuwe werk van Rikrit Tiravanija, Untitled 2018 (the infinite dimensions of smallness), omvat een theehuis waar bezoekers gratis kunnen genieten van een theeproeverij. De reservaties hiervoor zijn mogelijk vanaf augustus 2021.


Heropening Museum Dhondt-Dhaenens
Zondag 5 september 2021, 14u-18u
Gratis toegang, geen reservatie nodig
Museum Dhondt-Dhaenens
Museumlaan 14, 9831 Deurle

Tentoonstelling nadien tot 10 oktober te bezoeken, telkens van donderdag t.e.m. zondag, van 10u tot 17u

 

 

 

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.