Muller Van Severen ontwerpt twee nieuwe tapijten voor Kvadrat

Lancering tijdens Salone del Mobile 2023

Tijdens Salone del Mobile 2023 presenteert Muller Van Severen twee nieuwe tapijten in samenwerking met Kvadrat: March en July. Voor beide ontwerpen zijn de oppervlaktestructuren geïnspireerd op de natuurlijke vacht van een schaap in verschillende perioden van het jaar. March lijkt op de lange, gekrulde en onregelmatige vacht vlak voor het scheren, terwijl July doet denken aan de korte, nette vacht van hoogzomer, nadat de schapen zijn geschoren.

March en July delen hetzelfde concept en hetzelfde innovatieve productieproces waarvoor een patent werd aangevraagd. Het resultaat is een tapijt dat er niet enkel organisch uitziet, maar ook zo aanvoelt.

Muller Van Severen selecteerde een palet van negen kleuren voor elk van de twee tapijten. Vijf neutrale tinten, waaronder Wool White, Pebble, Stone, Almond en Mouse, worden in March en July herhaald. In March hebben de ontwerpers Butter, Peach, Forget-me-not en Dark Brown toegevoegd, terwijl July verkrijgbaar is in Brick, Indigo, Peacock en Charcoal.

Voor Muller Van Severen bepaalt kleur net zo goed het karakter van een product als de materialen en methodes waarmee het is gemaakt. Voor het ontwerp van deze collectie is het proces vergelijkbaar met het maken van een schilderij. “We hebben een familie van verschillende kleuren gemaakt, op zoek naar balans, maar ook naar onbalans.

Als uitgangspunt lieten de ontwerpers zich inspireren door het feit dat kleur, net als smaak of geur, krachtige emoties en herinneringen kan oproepen. Zo roept Peach in het palet van March volgende beelden op bij Fien Muller: “Als ik deze kleur zie, moet ik denken aan de zomers die ik als kind in Toscane heb doorgebracht, de zon die op de oude muren valt, het avondlicht in Sienna... het roept een zeer hoopvolle, warme en positieve emotie op.

Indigo, in het palet van July, is daarentegen de kleur van een zomernacht: “Een zachte maar ook mysterieuze nacht, met een heldere hemel en een heel kleine maan. Wij vinden deze kleur klassiek maar toch karaktervol, het zorgt voor een sfeer van geheimen en verrassingen", aldus Hannes Van Severen.


Tijdens Salone del Mobile (18 – 23 april 2023) zijn de tapijten van Muller Van Severen te bezichtigen in de showroom van Kvadrat

Kvadrat Showroom
Corso Monforte, 15 ​
20122 Milan

Dinsdag – Woensdag, 10u – 20u ​
Donderdag, 10u – 18u ​
Vrijdag, 10u – 20u ​ ​
Zaterdag – Zondag, 10u – 18u 

Meer info hier.

 


Over Muller Van Severen

Muller Van Severen ontstond in 2011. Opgeleid als beeldend kunstenaars, bevindt het werk van Fien Muller (1978) en Hannes Van Severen (1979) zich logischerwijs op de grens tussen design en kunst. Het duo ontwikkelde een inspirerende zoektocht naar sculpturaal interessante meubelobjecten, waarbij de ruimte rondom mee wordt betrokken in het werk. Hun stukken worden gekenmerkt door zorgvuldig onderzoek en een gedeelde liefde voor kunst, architectuur en materialen. Het gebruik van eenvoudige industriële materialen in combinatie met een bijzonder kleurenpalet zijn beeldbepalend voor hun oeuvre. Tegelijk lijken hun stukken bijna intuïtief en schijnaar moeiteloos tot stand te zijn gekomen. Alsof de designers met potlood in de ruimte tekenen.

Muller Van Severen won verschillende prijzen en werkte samen met toonaangevende internationale musea (zoals Vitra Design Museum, Centre Pompidou en Musée des Arts Décoratifs) en galeries (Galerie Kreo, Andreas Murkudis, Tim Van Laere Gallery). Het duo heeft de afgelopen jaren ook bekendheid verworven door de samenwerking met namen en merken als Hermès, Hay, Reform Copenhagen, KASSL Editions en Kvadrat. Hun stukken worden grotendeels handgemaakt door kleinschalige maakateliers en getalenteerde ambachtslui, steeds met aandacht voor de authenticiteit van de gekozen materialen.

https://www.mullervanseveren.be


Over Kvadrat

Kvadrat is toonaangevend in textieldesign en -innovatie. Het bedrijf werd in 1968 in Denemarken opgericht en is uitgegroeid tot een wereldwijde leverancier van duurzaam, hoogwaardig textiel en textielverwante producten voor architecten, ontwerpers en consumenten.

https://www.kvadrat.dk/en


Persinfo en -aanvragen

Albane Paret
Club Paradis
32 (0)476 57 37 82
albane@clubparadis.be

 

 

 

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.