Muller Van Severen presenteert twee nieuwe samenwerkingen op Milan Design Week

Barcelona Design x Muller Van Severen

De samenwerking tussen Barcelona Design (BD) en Muller Van Severen is gebaseerd op een gedeelde erfenis vol surrealisme, beeldhouwkunst en architectuur. Muller Van Severen ontwerpt nieuwe Bridges kasten en een verbeterde Pillow sofa voor BD.


Bridges


Muller Van Severen kondigt een nieuwe samenwerking aan met het Spaanse Barcelona Design (BD). De samenwerking is gebaseerd op een gedeelde erfenis vol surrealisme, beeldhouwkunst en architectuur. De karakteristieke gedurfde en levendige kleuren van Muller Van Severen worden benadrukt in de nieuwe Bridges kasten en de verbeterde Pillow Sofa die gepresenteerd worden op Capsule Plaza, een kruising tussen een beurs en een collectieve tentoonstelling tijdens Milan Design Week.

De Bridges kasten zijn veelzijdige, functionele maar ook sculpturale en zelfs architectonische objecten. Ze zijn het resultaat van een onderzoek van Muller Van Severen naar hoe onderstellen of poten van kasten ervoor kunnen zorgen dat de kast kan transformeren in een sokkel, een sculptuur of zelfs een miniatuurgebouw. Door verschillende eenheden met dezelfde voetafdruk, maar variërende hoogtes en unieke uitsparingen te gebruiken, krijg je verschillende silhouetten, ondersteund door poten die op een speelse manier dansen met ruimte en licht. Hierdoor wordt de essentie van volume verkend. Onder deze eenheden bevindt zich een brug die de ruimte tussen de voeten verbindt en licht door de openingen laat spelen. Met elk nieuw perspectief vervagen de grenzen tussen meubel en kunst, waarbij conventies worden uitgedaagd en nieuwe mogelijkheden worden gecreëerd.


Pillow Sofa

De modulaire Pillow sofa van Muller Van Severen komt naar BD. De Pillow sofa, oorspronkelijk ontworpen door Muller Van Severen voor KASSL Editions, werd verbeterd tot een nieuw speels en modulair systeem voor BD. De kussens kregen nieuwe, frisse kleuren en de zitelementen zijn zo ontworpen dat ze eindeloos gecombineerd kunnen worden.


Barcelona Design

In 1972 startte een groep jonge architecten en ontwerpers uit Barcelona BD met de bedoeling meubels en objecten voor hun eigen projecten te produceren en op de markt te brengen - met volledige creatieve vrijheid en met ontwerpcriteria die qua vorm en functie afweken van de normen in de sector. ​

Beelden (download hier - credit Nacho Alegre)

Te bezichtigen:
INTERZONE bij Capsule Plaza ​
Spazio Maiocchi, Via Achille Maiocchi, 7, 20129 Milano

Pers dag ​
15/04 10.30AM - 6PM

Opening ​
15/04 - 6PM - 10PM

Algemeen ​
16/04 - 21/04 10.30AM - 7.30PM


Muller Van Severen x Zanotta ​

Muller Van Severen heeft voor Zanotta de kastenserie 'Z24' ontworpen.

Z24

Het ontwerp van Muller van Severen voor Zanotta verenigt de visie van het Belgische duo met het gewaardeerde vakmanschap van het iconische Italiaanse merk. Zowel Zanotta als Muller van Severen hebben een rijke geschiedenis van eigenzinnige ontwerpen die de grenzen van de conventionele meubelesthetiek verleggen.

Het hart van de Z24 kast wordt gevormd door een harmonieuze herhaling van driehoekige deuren die zorgvuldig zijn gerangschikt om een fascinerend ritmisch landschap te creëren. Dit ontwerp voegt niet alleen een visueel element toe, maar zorgt ook voor een betoverend spel van licht en schaduw, waardoor de kast een gevoel van dynamische diepte en dimensie krijgt.

Als het licht over het oppervlak danst en ingewikkelde patronen giet die leven lijken te blazen in de anders statische gevel, transformeert de Z24 Cabinet de omringende ruimte. ​

Ondanks de diversiteit in afmetingen, kleuren en hoeken, bestaan alle kasten harmonieus naast elkaar en vormen ze een hechte familie. Deze harmonieuze eenheid accentueert de dynamische aanwezigheid van de kast en onderstreept zijn transformerende kracht in elk interieur.

Zanotta

Zanotta werd opgericht in 1954 en wordt gezien als een belangrijke speler in de geschiedenis van het Italiaans design. Geleid door de intuïtie en het buitengewone ondernemerschap van de oprichter Aurelio Zanotta, richtte het bedrijf zich aanvankelijk op de productie van banken en fauteuils, waarbij het verder ging dan de ambachtelijke traditie van de stoffeerderijen - waartoe de productie van gestoffeerde meubelen normaal gesproken behoorde - en zich bewoog in de richting van "gecultiveerd" design, waarmee het zich vestigde onder de bedrijven die de eerste belangrijke pagina's schreven in de geschiedenis van het Italiaanse design. Sinds de jaren 1960 heeft het bedrijf de internationale scène veroverd dankzij producten die emblematisch zijn voor hun formele innovatie en technologisch onderzoek, ondersteund door de voortdurende evolutie van de kwaliteit van materialen en productieprocessen. ​

In april 2023 werd Zanotta overgenomen door Cassina en werd het onderdeel van de Haworth Lifestyle Design groep samen met andere prestigieuze merken Cappellini, Ceccotti, Karakter, Poltrona Frau, Luxury Living, JANUS Et Cie, Luminaire en Interni.

Beelden (download here)

Te bezichtigen:
Zanotta showroom ​ ​
Via Durini 25-27, Milan

Maandag 15/4 - 16u - 21u
Dinsdag 16/4, vrijdag 19/4 & zaterdag 20/4 - 9u30 - 21u
Woensdag 17/4 - 9u30 - 19u
Zondag 21/4 - 9u30 - 18u


Muller Van Severen

Muller Van Severen werd opgericht in het voorjaar van 2011. Omdat zowel Fien Muller als Hannes Van Severen kunstenaar zijn, is het logisch dat hun collecties ergens tussen design en kunst in zitten. Muller Van Severen is steeds op een geïnspireerde zoektocht naar sculpturaal interessante meubelobjecten, gekenmerkt door een zorgvuldig onderzoek naar hun gedeelde passie voor kunst, architectuur en materialen. Tegelijkertijd lijken de ontwerpen van Muller Van Severen bijna intuïtief en moeiteloos tot stand te komen. Het lijkt alsof de ontwerpers met krijtjes in de ruimte tekenen.

Na het winnen van talloze prijzen en samenwerkingen met prestigieuze musea (zoals Vitra Museum, Centre Pompidou en Musée d'Art Decorative Paris) en galeries (Galerie Kreo, Andreas Murkudis, Tim Van Laere Gallery) wereldwijd, wordt Muller Van Severen beschouwd als een van de meest beeldbepalende Europese designstudio's van dit moment. Hun creaties worden wereldwijd herkend in zowel privéwoningen als openbare ruimtes.

 www.mullervanseveren.be

 

  

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.