Muller Van Severen bij Fondation CAB Saint-Paul de Vence

Fondation CAB in Saint-Paul-de-Vence presenteert een tentoonstelling van Muller Van Severen, het Belgische ontwerpduo Fien Muller (1978, Lokeren) en Hannes Van Severen (1979, Gent) dat bekend staat om hun sculpturaal interessante meubelobjecten.

Voor deze tentoonstelling presenteert Muller Van Severen niet alleen een selectie van hun werk van de afgelopen 12 jaar, maar voegen ze ook een extra dimensie toe aan de ervaring door in te zoomen (letterlijk door het fotografenduo Scheltens en Abbenes) en uit te zoomen door objecten te tonen zoals prototypes, tekeningen, materialen, enz... Het resultaat is een unieke en aparte kijk op het werk en de werkwijze van een van Europa's meest beeldbepalende ontwerpstudio's.

Muller Van Severen balanceert voortdurend ergens tussen kunst en design. Ze creëren sculpturaal interessante meubelobjecten die een interactie aangaan met de ruimte waarin ze zich bevinden, gekenmerkt door zorgvuldig onderzoek naar kunst, architectuur en materialen.

De veelzijdige, kleurrijke en sculpturale meubelobjecten hebben een grote waardering voor zorgvuldig gekozen materialen. Leer, messing, polyethyleen, staal, marmer en email zijn vaak het startpunt van hun ontwerpproces.

Hoewel zorgvuldig onderzoek en vakmanschap essentieel zijn voor Muller Van Severen, zijn hun objecten vaak zo schijnbaar moeiteloos en eenvoudig dat het lijkt alsof de ontwerpers met krijtjes in de ruimte tekenen.

Hun objecten, die het midden houden tussen meubels, installaties en kunstwerken, stralen een gevoeligheid uit voor architecturale ruimtes, waardoor het perfect past om ze te tonen in het gebouw uit de jaren 1950 van Fondation CAB Saint-Paul de Vence, volledig gerenoveerd door de Franse interieurarchitect en ontwerper Charles Zana.


Beelden (credit: Antoine Lippens)

 

Muller Van Severen

Na het winnen van talloze prijzen en samenwerkingen met merken (Hay, Bitossi, Kvadrat, Reform, valerie-objects, cc tapis...) en galeries (Galerie Kreo, Andreas Murkudis, Tim Van Laere Gallery) wereldwijd, wordt Muller Van Severen beschouwd als een van de meest beeldbepalende Europese designteams van dit moment. Hun creaties zijn wereldwijd terug te vinden in zowel privéwoningen en openbare ruimtes als in prestigieuze musea. Alle stukken van Muller Van Severens eigen productie worden met de hand gemaakt door kleinschalige fabrikanten en bekwame ambachtslieden, met een eerlijkheid ten opzichte van de rauwheid en onregelmatigheid van het gekozen materiaal.


Muller Van Severen ​
Opening: 21 maart 2024 van 18u tot 21u
21/03/2024 to 27/10/2024

Fondation CAB Saint-Paul de Vence
5766, chemin des Trious
06570 Saint-Paul-de-Vence
France
fondationcab.com


 

 

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.