Modern Shapes Gallery in Antwerpen stelt de brutalistische sculpturen van Lucien Petit tentoon

Modern Shapes Gallery in Antwerpen stelt de brutalistische sculpturen van de Franse kunstenaar Lucien Petit (°1957) tentoon. Zijn abstracte sculpturen getuigen van een interesse in architectuur en in de binaire tegenstellingen van vol en leeg, vorm en tegenvorm, constructie en instorting, mineraal en organisch.  Petit genoot een technische opleiding in keramiek, die hij al snel toepaste om erg persoonlijk en a-typisch werk te maken. Hij begint zijn carrière met een reeks verkleinde modellen van huizen, hutten, en schuilplaatsen (soms een combinatie van dat alles). Elk object wordt gekenmerkt door wanden waarin openingen, structurele elementen en afneembare daken verschijnen.

 

Zijn meest recente werken die tentoongesteld worden in Modern Shapes Gallery bevinden zich tussen antropomorfisme en abstractie, en maken deel uit van de traditie van eenvoudige vormen van beeldhouwers die in staat zijn geweest om de moderne geschiedenis van La Borne te markeren. Tentoongesteld fungeren de sculpturen als de protagonisten van een verstild object dat doet denken aan de monolieten in een constant veranderend landschap.
 LUCIEN PETIT
17 mei - 10 juni 2018
OPENING: 17 mei, 17:00 - 20:00
in aanwezigheid van de kunstenaar Modern Shapes
Modern Shapes Gallery in Antwerpen werd in 2012 door Michaël Francken opgericht uit passie voor de kunstvorm keramiek. Francken groeide op tussen de Japanse keramiek, en was vooral gefascineerd door de vormen en glazuren van de Japanse meesters. Doorheen de tijd ontwikkelde Francken een eigen stijl, waarbij rust en authenticiteit de rode draad vormen. Zijn getrainde oog en persoonlijke aanpak zorgt voor een verrassende mix tussen tijdloze klassiekers en hedendaagse objecten.

Op dit moment staat de galerie op een keerpunt in haar bestaan. De stijl evolueert van klassiek gedraaide stukken naar meer abstract, sculpturaal en architecturaal werk, met meer tijdelijke tentoonstellingen ook. Daarbij wordt gestreefd naar een voortdurende combinatie van 20e eeuwse meesters met steeds nieuwe hedendaagse werken en kunstenaars, zoals David Umemoto. Of Lucien Petit.

 

Modern Shapes Gallery 

Kloosterstraat 16
2000 Antwerpen
Open op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag
van 13:00 tot 18:00
En op afspraak
Info@modernshapes.com
+32 (0)475 606 391

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.