MIMA presenteert een tentoonstelling van Invader, een belangrijke figuur in de kunst van het millennium

INVADER RUBIKCUBIST — Van 24 juni 2022 tot 8 januari 2023

 


Vanaf 24 juni presenteert MIMA, het Millennium Iconoclast Museum of Art in Brussel, de tentoonstelling Invader Rubikcubist, een solotentoonstelling van Invader, de anonieme maar wereldberoemde kunstenaar die de computerpixel vorm heeft gegeven door keramische tegels op de muren van steden over de hele wereld te cementeren.

Invader Rubikcubist is de eerste tentoonstelling die volledig gewijd is aan een minder bekend maar niet minder innoverend aspect van Invader: Rubikcubism. De term, die de kunstenaar in 2005 uitvond, verwijst naar zijn studiowerk rond de Rubiks kubus, de bekende gekleurde puzzel waarmee hij schilderijen en sculpturen maakt.

Met dit project zet Invader het werk rond de representatie van de pixel voort door echte schilderij-objecten in 3D te creëren met de kubussen. De beperkingen van het object brengen hem ertoe werken te maken die alleen door een geoefend oog kunnen worden gezien. Op het eerste gezicht zijn ze quasi-abstract; ze onthullen zich enkel aan de toeschouwer wanneer die afstand neemt, met de ogen knippert of, als bij toeval, ze bekijkt door het scherm van een digitale camera.

De tentoonstelling in het MIMA toont meer dan honderd werken, verdeeld over de vier verdiepingen van het museum, en toont de rijkdom in de thema's die de kunstenaar heeft uitgediept en zijn expertise in de kunst van het vervormen van de kubus.

Invader Rubikcubist laat bijna 20 jaar van creaties in kubussen de revue passeren. Van zijn eerste sculpturen over zijn reeks gewijd aan de schurkfiguren (de Rubik Bad Men) en zijn herwerking van de meesterwerken uit de kunstgeschiedenis (Rubik Masterpieces), tot zijn ideale discotheek (Rubik Low Fidelity). 


INVADER RUBIKCUBIST
24.06.2022 > 08.01.2023
MIMA
39-41, Quai du Hainaut
1080 Brussel
http://www.mimamuseum.eu


Persconferentie
Donderdag 23 juni om 11u. ​
Gelieve uw komst te bevestigen via [email protected]


Perscontact

Micha Pycke
Club Paradis
+32 (0)486 680 070
[email protected]


Selectie beelden (gelieve ons te contacteren voor h-res beelden)

 

 

 

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.