Mathieu Harel Vivier in de CENTRALE box

Mathieu Harel Vivier interesseert zich voor Nieuw-Caledonië als een gebied dat wordt doorkruist door water. Door zijn ligging in de Koraalzee en in de Zuidelijke Stille Oceaan, zijn mijnbouw maar ook zijn cultuurvermenging en tradities, is het volledige Caledonische grondgebied georganiseerd rond stromen die een invloed hebben op heel wat activiteiten en een opmerkelijk landschap doen ontstaan. Het onderzoek van de kunstenaar is volledig gebaseerd op de omzetting van de Kanaakse tradities naar een reflectie over hoe beelden zich ontvouwen in de tentoonstellingsruimte, gaande van de zeestromen tot het aanmeren van de ertstanker of het transport van de mineralen. Hij doet dit met een mix van foto’s, beeldhouwwerk, geluidsfragmenten, video’s en archiefbeelden. Twee facetten vandeze reflectie worden voorgesteld in CENTRALE.box en espace 36 in Frankrijk.

Met steun van Fresnoy - Studio national des arts contemporains, Tourcoing (FR)

Mathieu Harel Vivier
Prendre coutume
EXPO 14.11.2019 > 12.01.2020
WOE > ZON 10:30 > 18:00 ​
Gratis toegang
CENTRALE box

Persfiche_MHarelVivier.pdf

PDF - 4.1 Mb

 CENTRALE box
De CENTRALE.box is een onderdeel van de CENTRALE for contemporary art en vormt een ruimte voor opkomende kunst.

Parallel aan de grote CENTRALE- tentoonstelling worden opkomende kunstenaars uitgenodigd om de box,een open ruimte, over te nemen. Ze worden gekozen door de kunstenaarsdie tentoonstellen in de CENTRALE, geselecteerd uit de winnaars van Brusselse prijzen (Médiatine, ArtContest), of komen in de box terecht in het kader van een samenwerking met netwerken voor hedendaagse kunst (biënnale Watch this Space van het Belgisch-Franse netwerk 50° nord Réseau transfrontalier d’art contemporain...).

 

 

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.