Marktomstandigheden onvoldoende hersteld, Biënnale INTERIEUR 2022 gaat niet door

De 27e editie van de Biënnale Interieur, die van 20 tot en met 24 oktober 2022 in Kortrijk Xpo zou plaatsvinden, wordt geannuleerd. 

Na een succesvolle editie van ‘Please, have a seat’ in 2021 georganiseerd op de Van Marcke site in Kortrijk in het kader van het Wonder stadsfestival, kondigde de vernieuwde formule voor INTERIEUR 2022 zich beloftevol aan. Met ‘The Digital Era’ als titel, werd een krachtige editie voorgesteld, die de toekomst van design in een digitale – fysieke wereld in de spotlights wou zetten.

De talrijke verschuivingen in de kalender van de interieur- en designbeurzen als gevolg van de pandemie laten zich echter tot op vandaag voelen. De impact op de internationale interieur- en beurswereld blijft enorm groot waardoor de organisatie van een event als de Biënnale een te grote uitdaging blijkt. De organisatie kon een succesvolle en kwalitatieve editie in economisch onzekere tijden onvoldoende garanderen. De 27e editie van de Biënnale Interieur, die van 20 tot en met 24 oktober in Kortrijk Xpo zou plaatsvinden, wordt bijgevolg geschrapt. 

Het opzet om volop te inspireren en mensen samen te brengen rond design blijft onverminderd bestaan. De organisatie beraadt zich over de toekomst en neemt de tijd om een alternatief te bedenken dat inspeelt op de nieuwe noden van de markt.

www.interieur.be

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.