Gentse designer Maria Scarpulla presenteert een limited edition reeks van 30 unieke tafels

Graag nodigen we je uit op de vernissage van de tentoonstelling “You Know The Way, Right?” van Maria Scarpulla. De vernissage is op 6 juni 2019 om 17u in de ruimte van Studio Stories te Gent. De tentoonstelling zelf loopt van 7 tot en met 10 juni 2019. ​ Tijdens deze 4-daagse tentoonstelling stelt de jonge Belgische designer en kunstenares Maria Scarpulla (°1987) een reeks limited edition tafels voor, waarin telkens een uniek schilderij verwerkt is. 

Foto © Titus Simoens
Foto © Titus Simoens

Scarpulla creëert objecten die zowel gebruiksvoorwerpen als kunstwerken kunnen zijn. Haar zoektocht naar een universele taal van vorm en vrijheid, van kleur en eenvoud, brengt haar tot subtiele, poëtische ontwerpen die haar liefde voor tijdloze schoonheid tot uitdrukking brengen. Ze experimenteert met kleuren en speelt met de contrasten die ze opleveren. De reeks die tijdens de tentoonstelling voorgesteld wordt, bestaat uit dertig tafels met frames in drie kleuren: blauw, roze en groen. De frames worden gecombineerd met een draaibaar bovenblad met twee verschillende kleuren, waarvan één zijde bij alle dertig rood is… De rode draad doorheen de collectie.

Foto © Titus Simoens
Foto © Titus Simoens

 

In iedere tafel is een uniek abstract schilderij van Maria Scarpulla verwerkt, waardoor gebruiksvoorwerp en kunst met elkaar verbonden worden. Het contrast tussen de minimalistische vormen van de tafels en de abstracte elementen van de schilderijen zorgt voor een verrassend resultaat. Het ontwerp overstijgt de functionaliteit van het gebruiksobject - een afgelijnd, strak en uitgepuurd object - door de toevoeging van een vrij, gevoelsmatig kunstwerk. 

Het samenbrengen van design en kunst resulteert in dertig unieke stukken die een verleidelijke indruk geven van wat mogelijk is. De keuzemogelijkheden wakkeren de creativiteit van de gebruiker aan en geven hem/haar een actieve rol in het ontwerp. Hun functie als unieke kunstwerken en objecten is een uitnodiging om in dialoog te treden met het werk. ‘Een gesprek in kleur en vorm’ - een conversatie van de designer met hen die de objecten in hun omgeving verwelkomen. De presentatie tijdens de tentoonstelling - opgevat als een totaalinstallatie of Gesamtkunstwerk - draagt bij tot deze dialoog. 

www.mariascarpulla.com


Maria Scarpulla
Tentoonstelling: “You Know The Way, Right?” ​
Van 7 tot 10 juni 2019 - 11u - 21u
Vernissage: 6 juni 2019 - 17u
Locatie: Studio Stories
Karel Van Hulthemstraat 45
9000 Gent, België


 

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.