Het MACS bereidt zich voor op de heropening op 18 mei

Tijdens de lockdown heeft het MACS - Musée des Art Contemporains de la Fédération Wallonie-Bruxelles in Le Grand-Hornu - in de eerste plaats ingezet op het contact met zijn publiek en meer specifiek op zijn missie om hedendaagse kunst onder de aandacht te brengen. Het museum heeft diverse initiatieven uitgewerkt en vervolgens gedeeld via de sociale media, de website en de nieuwsbrief van het museum.

Om zijn publiekswerking buiten de museummuren te laten treden, heeft het MACS al vanaf het begin van de quarantainemaatregelen een reeks activiteiten voor kinderen uitgewerkt, onder de noemer 'Geen pauze voor onze expo's'. Wekelijks verspreiden we online een eenvoudige en leuke knutselopdracht die geinspireerd is op de kunswerken uit de tentoonstelling Representing the Work van de Amerikaanse kunstenaar Matt Mullican. Hierdoor krijgen kinderen en hun ouders de kans om de diverse kunstpraktijken, die de kunstenaar in zijn ecyclopedische oeuvre heeft gebruikt, te ontdekken en uit te proberen.

Sinds kort biedt het MACS ook de reeks Une oeuvre, un regard aan: korte videoclips (in het Frans) waarin medewerkers van het museum werken van Matt Mullican bespreken. Op deze manier kan de tentoonstelling Representing the Work, die meer dan 1000 beelden bevat, alsnog ontdekt worden. Tegelijk behouden we zo een menselijke band met onze bezoekers.

Naast deze nieuwe initiatieven blijft het MACS nog steeds actief op sociale media, onder meer met het posten van werken uit de collectie, met interactieve quizzen op de Facebook pagina, en met het verspreiden van informatie over het museum of over cultuur in het algemeen.

Na meer dan acht weken sluiting zal het MACS op 18 mei opnieuw zijn deuren openen en kan het publiek opnieuw oog in oog komen met kunst in het museum. De heropening zal geleidelijk gebeuren, in lijn met de gezondheidsvoorschriften van de overheid om de veiligheid van de bezoekers en de personeelsleden van het museum te waarborgen. De verschillende activiteiten op de sociale media blijven sowieso lopen.

Meer info hier

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.