M Leuven organiseert digitaal gesprek met Adam Caruso en Freek Persyn

08.04 — Over het zachte en productieve museum

In het kader van de solotentoonstelling 'House of Card' van de Duitse kunstenaar Thomas Demand in M Leuven, gaat Valerie Verhack, curator van Demands tentoonstelling, in conversatie met architecten Adam Caruso (Caruso St John Architects) en Freek Persyn (51N4E). Het gesprek vindt digitaal plaats op 8 april om 20u.

Een tijdje geleden werkten Caruso en Persyn architecturale voorstellen uit voor twee Belgische musea: het Brusselse 'KANAL' (i.s.m. Thomas Demand) en het Antwerpse 'M HKA'. Omdat beide voorstellen nooit gerealiseerd zullen worden, stellen de architecten ze nu voor het eerst voor aan een breed publiek.

Op basis van de ontwerpen gaat Valerie Verhack, curator Hedendaagse Kunst bij M, in gesprek met Caruso en Persyn over twee benaderingen van museumarchitectuur in België: ‘het zachte museum’ en ‘het productieve museum’. Beide architecten vertellen over hun samenwerking met Thomas Demand en lichten toe hoe hun voorstellen tot stand zijn gekomen.

Het gesprek vindt digitaal plaats op donderdag 8 april om 20u en verloopt in het Engels. Gratis inschrijven kan via deze link.ADAM CARUSO
Adam Caruso studeerde architectuur aan de McGill University. Samen met Peter St John richtte hij in 1990 Caruso St John Architects op. Hun portfolio omvat openbare en commerciële projecten maar ook ​ projecten op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Adam schrijft regelmatig artikels voor internationale architectuurpublicaties en doceert aan ETH Zürich.


FREEK PERSYN
Freek Persyn studeerde in 1997 af aan Sint-Lucas in Brussel, kort daarna richtte hij mee 51N4E op. Dit internationaal architectenbureau ontwerpt projecten die bijdragen aan sociale en stedelijke transformaties. Freek is ook werkzaam als hoogleraar aan de ETH Zürich.


Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.