M Leuven bestaat 10 jaar en wordt meer dan ooit een plek van verbinding

Het Leuvense museum M bestaat 10 jaar en stelt haar naam én ambities op scherp: M – Museum Leuven wordt nu gewoon M Leuven. ​ Het museum blijft plaats maken voor een diverse en multidisciplinaire programmatie die het publiek aanspoort om de blik op kunst, de wereld en het eigen leven te verruimen. Verbinding is daarbij de belangrijkste factor.

Tussen oud en nieuw
Zo is M Leuven het enige museum in België dat oude meesters en hedendaagse kunst met elkaar verbindt in eenzelfde gebouw. Het ‘oude’, het erfgoed of het historische, wordt in M Leuven steeds naar het heden vertaald en relevant gehouden. Dit gebeurt zowel door een publiekswerking op maat van verschillende soorten publieks- en doelgroepen, als door de synergie met de hedendaagse kunstwerken. De huidige programmatie - een combinatie van de Franse hedendaagse kunstenares Béatrice Balcou en een overzichtstentoonstelling van de middeleeuwse beeldhouwersfamilie Borman - is daar een mooi voorbeeld van.

Tussen mensen
Maar M Leuven verbindt niet enkel het oude met het nieuwe. M Leuven verbindt ook mensen. Daarvoor ontwerpt het interactieve museumervaringen waarin je als bezoeker niet alleen in dialoog gaat met kunstwerken, maar ook met publieksbegeleiders, curatoren, andere bezoekers en kunstenaars tijdens tentoonstellingen, performances, events en ​
debatten. Als beeldende kunstenmuseum vormt M dan ook een ideale leerplek om jong en oud vertrouwd te maken met beelden en hun meerlagige betekenissen, die mensen zuurstof kunnen geven. Het zijn immers de toeschouwers die een betekenis of relevantie toekennen aan een object door het te verbinden met hun eigen referentiekader.

M Leuven vroeg het Antwerpse Bowling Brands om het logo en de huisstijl op te frissen en zo de identiteit van het multidisciplinaire museum nog beter in de verf te zetten via alle mogelijke kanalen. De nieuwe stijl van M wordt aan het publiek getoond op 19 september, wanneer ook de tentoonstellingen 'Borman en Zonen' en 'Béatrice Balcou' feestelijk geopend worden. 

Programma 19 september

  • 20.00: Receptie en opening van de nieuwe tentoonstellingen Borman en Zonen en Béatrice Balcou
  • 20.30: Panelgesprekken onder leiding van Nicky Aerts (Klara) met Eva Wittocx (Curator Hedendaagse Kunst M) en dr. Peter Carpreau (Conservator Oude Kunst) Olga Van Oost (Faro) en Sergio Servellon (ICOM), Ann Demeester (Frans Halsmuseum) en Peter Bary (directeur M)
  • 22.00: Verjaardagstaart, gevolgd door een dansfeest

M Leuven ​ ​
Leopold Vanderkelenstraat 28
3000 Leuven
Open op maandag, dinsdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 – 18.00 en op donderdag van 11.00 – 22.00

 

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.