Ludion publiceert Vermeer in detail, de vijfde titel in de succesvolle In detail-reeks

Vermeer in detail is de vijfde titel in de succesvolle In detail-reeks, na Van Eyck, Bruegel, Bosch en Caravaggio. Johannes Vermeer (1632−1675) is een van de belangrijkste kunstenaars uit de Hollandse Gouden Eeuw en zijn schilderijen Het meisje met de parel, De kantwerkster en Het melkmeisje zijn wereldberoemd. Momenteel loopt in het Louvre in Parijs een tentoonstelling van zijn werk (nog tot 22 mei). Elk exemplaar van dit boek, dat in 4 talen verschijnt, is voorzien van een code die toegang geeft tot een digitale versie van het boek via Musebooks, met toegang tot vergrootbare afbeeldingen

Aan de hand van honderdtwintig prachtige details toont dit boek het werk van de Delftse kunstenaar zoals nooit tevoren. De auteur gidst je door het oeuvre van de meester aan de hand van originele onderwerpen zoals “Kunst in de kunst”, “Kaarten, maten & gewichten”, “Vensters & de buitenwereld” en “Hoofddeksels, tronies & gezichten”. Het zijn thema’s die kenmerkend zijn voor Vermeers soms verrassende interesses: zo stoffeert de kunstenaar zijn interieurs met werken van andere schilders, in een gebaar van bewondering. Een boek om te ontdekken en bij weg te dromen. 

Auteur Gary Schwartz (1940, New York) is kunsthistoricus en gespecialiseerd in Nederlandse schilderkunst, met name van de zeventiende eeuw. Schwartz heeft talrijke publicaties op zijn naam, over onder anderen Rembrandt, Jheronimus Bosch en Pieter Saenredam. Hij leeft en werkt in Nederland.
 

Vermeer in detail
Gary Schwartz
Ludion publishers
280 pp.
32 x 25 cm
Hardcover
Nederlands
978-94-9181-969-8
€ 39,90

 

Micha Pycke

Micha Pycke | Press & PR

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.