Louise Mertens lanceert een limited edition box met 7 kunstwerken

De Belgische kunstenaar Louise Mertens lanceert een kunstbox met 7 minimalistische en abstracte werken die zich bevinden op het snijpunt van analoog en digitaal, van kunst en mode, van realiteit en droom.

Mertens is een digital native die niet in een hokje te stoppen is. In haar abstracte, gelaagde kunstwerken combineert ze schildertechnieken, fotografie en digitale manipulatie. Ze wordt evengoed geleid door langdurig onderzoek naar kleur, vorm en gevoel als door toeval. Experiment gaat hand in hand met de essentie, ambacht met digitale technologie.

De kunstbox die Mertens nu lanceert, bestaat uit 7 genummerde en gesigneerde prints op een oplage van 250 exemplaren. Het zijn werken met neutrale, evenwichtige kleuren en abstracte vormen.

Onlangs ruilde Mertens het hectische stadsbestaan van Antwerpen in voor een leven dichter bij de natuur in Portugal en staat haar werk steeds meer in verbinding met de natuur.

Haar werken gaan vaak over het onbekende. Mertens is gefascineerd door de verbinding tussen het fysieke — dat wat we zien, aanraken, meten — en het niet-fysieke — wat we voelen, ervaren, bespreken. De relatie tussen realiteit en verbeelding is een terugkerend element in haar werk. Haar bewondering voor natuurlijke elementen en texturen maakt haar kunst tastbaar. De combinatie van een handmatig proces met digitale manipulatie doet het oog twijfelen aan wat het ziet. Ze bouwt op en elimineert tot enkel de pure essentie overblijft. Ze verfijnt tot er harmonie ontstaat.

"Al sinds mijn kindertijd ben ik geïntrigeerd door de krachten van de natuur, de kracht van de geest, hoe alles met elkaar verbonden is en hoe onze hersenen en lichamen tot veel meer in staat zijn dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden. Er is zoveel schoonheid, hoop en opwinding in deze botsende werelden. Mijn idee is om een andere benadering van digitale kunst te creëren door de essentie van het ambacht terug te winnen: traagheid, intentie en een mindful proces staan voorop in mijn uiteindelijke werk."
— Louise Mertens

Kunstbox Louise Mertens

  • 7 prints
  • 250 exemplaren, genummerd & gesigneerd
  • Afmetingen doos: 42 x 29,7 cm
  • Afmetingen kunstwerken: 25 x 36,5 cm
  • Materiaal: Soft-touch katoenpapier van Fedrigoni
  • Binnenin: 7 prints op 380 gr papier + 18 vellen kunstfoto's, kaders, details en informatie op 250 gr papiervellen.
  • Ongebonden met de mogelijkheid om in te lijsten. 
  • EUR 485 (btw + verzendkosten binnen Benelux inbegrepen)
  • LINK: https://louisemertens.shop/


Over Louise Mertens

Louise Mertens studeerde Grafisch Ontwerp aan de Sint Lucas Kunstacademie in Antwerpen en richtte meteen na haar studies haar eigen designstudio op. 2 jaar later vertrok ze naar New York waar ze stage mocht lopen bij het grote en gerenommeerde creatieve bureau Sagmeister & Walsh. Ze leerde er de liefde voor handmatige en fysieke elementen in het designproces, wat leidde tot eigen vrij werk waarin ze experimenteerde op talloze manieren. Ze exposeerde haar werk in verschillende steden en werkt visuele concepten uit voor klanten als Levi's, Amouage, Komono en Red Valentino. In 2016 al ontwierp ze de cover van het boek van Kendall en Kylie Jenner.

Maar onlangs verhuisde ze naar Portugal, waar de natuur, de zon, de zee en het langzamere levenstempo haar opnieuw doen reflecteren over de niet-fysieke wonderen die ons omringen. Het geeft haar de energie en de ruimte om haar eigen artistiek werk te combineren met werk in opdracht.

https://louisemertens.com
https://www.instagram.com/louisemertens/

 

 

 

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.