Les Davids organiseert een literair, filosofisch & muzikaal zomerfestival met onder meer Anne Teresa De Keersmaeker, Tom Lanoye, Bas Smets, Julien Libeer en Vinciane Despret

Les Estivales du Haut Calavon, 24 juli - 9 augustus, Viens, Zuid-Frankrijk

Van 24 juli tot 9 augustus organiseert het domein Les Davids in Zuid-Frankrijk Les Estivales du Haut Calavon: een reeks literaire, muzikale en filosofische ontmoetingen. Op het schaduwrijke terras van het wijnhuis, met zicht op de Luberon, ontmoeten belangrijke auteurs, filosofen en culturele figuren uit Frankrijk en België elkaar voor diepgaande gesprekken en grootse voordrachten. In totaal zullen er 31 evenementen met 40 persoonlijkheden georganiseerd worden, naast 8 concerten, 5 lezingen en 2 screenings van documentaires.

Het overkoepelende thema van de Estivales du Haut Calavon is onze relatie met water, waarvan alle klimatologen het erover eens zijn dat ze ons waarschuwt voor de uiterst problematische schaarste ervan. Vinciane Despret, de auteur wiens werk zich op de grens tussen filosofie en ethologie bevindt, is eregast van deze editie en werd samen met haar uitgevers Stéphane Durand en Françoise Nyssen van Actes Sud uitgenodigd om dit onderwerp aan te snijden. De vooraanstaande Franse auteur Maylis De Kerangal en cineaste Dominique Gros presenteren een nieuw verhaal en documentaire over het thema, gemaakt in opdracht van het festival. 

Sigrid Bousset (literair curator) en Béatrice Delvaux (Le Soir) programmeren en presenteren er gesprekken met prominente Belgische en Franse figuren, auteurs en acteurs. Hieronder alvast een aantal hoogtepunten:

Tom Lanoye gaat op 28 juli in gesprek over zijn engagement tegen alle vormen van extremisme. Door de thema's die hij aansnijdt (racisme, terrorisme, de verhouding tussen man en vrouw, homoseksualiteit), staat hij bekend scherp te zijn voor de Belgische samenleving waarin hij is opgegroeid en waar hij van houdt.

Actrice Marie Christiane Barrault blikt op 26 juli terug op haar leven en loopbaan die in 1979 startte met de film 'Een vrouw tussen hond en wolf' van André Delvaux en Ivo Michiels.

Choreografe Anne Teresa De Keersmaeker gaat op 31 juli in gesprek met auteur en journaliste Laure Adler over ethiek, esthetiek, ecologie... en lichamen die de tand des tijds doorstaan. Ook gaan ze in op de bijzonder rijke aanwezigheid van de choreografe dit jaar in Frankrijk (in Avignon presenteert Anne Teresa in juli twee choreografieën).

Landschapsarchitect Bas Smets, die voor Les Davids een unieke wandeling uitstippelde, ​ ​ ​licht zijn visie toe op de prestigieuze projecten die hij onder zijn hoede heeft, zoals de heraanleg rond de Notre Dame in Parijs.

Er is ook ruimte voor muziek. Christian Girardin, directeur van het label Harmonia Mundi, neemt de programmatie en presentatie van het meerendeel van de concerten op zich, waarvan er vele inspelen op het water-thema. Verder is onder meer uitkijken naar het samenspel van Joelle Léandre en Evan Parker, van Marc Mauillon en Anne Le Bozec, en Julien Libeer en Lorenzo Gatto.

Elk evenement kan worden geboekt met of zonder een maaltijd op het 'Terrasse des Davids', waar u de wijnen van het domein kunt proeven, evenals gerechten met regionale producten.


Les Estivales du Haut Calavon
24 juli - 9 augustus
Domaine Les Davids
Route de Banon 84 ​
84750 Viens

Het volledige programma vind je hier:
https://estivaleshautcalavon.frLes Davids

Les Davids, een domein van 320 hectare, ligt op 600 meter hoogte en is een van de hoogst gelegen wijndomeinen in de Vaucluse. De wijngaard ligt aan de rand van het Regionale Natuurpark van de Luberon, een beschermde natuurstreek waarvan de diversiteit de rijkdom van het terroir uitmaakt.

Maar Les Davids is meer dan een landbouw- en wijnbouwbedrijf. Het is een ontmoetingsplaats voor liefhebbers van cultuur en natuur in de breedste zin van de betekenis. Kunst, architectuur, literatuur, gastronomie, muziek en natuur gaan hier samen. In het uitzonderlijke wijnhuis, ontworpen door architect Marc Barani, bevindt zich bij de ingang een muurschildering van de kunstenaar Yves Zurstrassen en op het enorme overdekte terras vinden de Estivales-bijeenkomsten plaats, terwijl ook een menu wordt geserveerd ter begeleiding van de evenementen, met uitzicht op de sublieme landschappen die zich openen naar de wijngaarden en de omliggende bergen.

 


 

 

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.