Kunstige vakantiepret voor de hele familie met M Leuven

M Leuven biedt een ruim en gevarieerd aanbod voor kinderen en gezinnen tijdens deze verlengde paasvakantie. Er zijn verschillende doe-opdrachten, workshops en ontdekkingstochten ter plaatse, maar ook voor wie thuis blijft is er een breed digitaal aanbod ter beschikking.

M Leuven focust zich op het hele gezin, zowel voor de allerkleinsten als voor de tieners zijn er activiteiten voorzien.

  • Meer informatie over de activiteiten ter plaatse is hier te vinden.
  • Meer informatie omtrent het digitale aanbod kan je hier lezen.

Beelden kan je hier downloaden.


M voor families

Op pad met het familieparcours

Met het familieparcours van Vlieg kunnen families de kunstwerken op een verrassende manier ontdekken. Aan de hand van een hoorspel en een audoguide gaat de bezoeker op ontdekkingstocht door het museum, waarna op het einde een schat wacht. Meer info hier.

Ook de Sint-Pieterskerk is als familieparcours te bezoeken. De allerjongsten komen meer te weten over deze kerk aan de hand van een doe-boekje vol met sappige verhalen, weetjes, en opdrachten. Meer info hier.

De solotentoonstelling van de hedendaagse Duitse kunstenaar Thomas Demand is er ook op kinder- en tienermaat. Zijn tentoonstelling 'House Of Card' toont architectuur in een ander daglicht, als realiteit én als fictie. Kinderen en tieners kunnen als dedective op pad gaan doorheen zijn tentoonstelling aan de hand van levensgrote maquettes en unieke verhalen. Meer info hier. Ook voor peuters en kleuters is er een zoekspel aan de hand van een speurkaart, geheimzinnige foto's en stickers. Meer info hier.


Een inspirerende familieplek

Met 'Kunstlabo'biedt M de mogelijkheid om in het atelier van kunstenaar Vincent Geyskens te duiken, en wordt het museum zelf omgebouwd tot een heus labo waar de schilderijen van Geyskens onder de loep kunnen worden genomen. Kinderen van het 1ste tot 3de leerjaar kunnen hieraan deelnemen. Meer info hier.

Ook werpt M een unieke blik achter de schermen en komt de bezoeker op verborgen plekken. In 'M achter de schermen' kunnen kinderen nadien aan de slag gaan in de museumzalen, waar ze hun eigen museum kunnen bouwen, of een persoonlijk kunstwerk kunnen creëeren. Geschikt voor kinderen van het 4de tot het 6de leerjaar. Meer info hier.

Tieners worden dan weer uitgedaagd met een heuse Escape Gamedie plaatsvindt in het museum zelf. 'Escape Game'is een tweedaagse workshop waarin men wordt meegenomen in de mysterieuze wereld van het museum. 'Escape Game' staat open voor tieners van het 1ste tot het 2de middelbaar. Meer info hier.


M van thuis beleven: digitaal, 24/7

M Leuven valt ook van thuis uit te beleven. Voor jonge kunstfanaten is er een uitgebreid digitaal aanbod. Zo zijn er de kunstblaadjes waarbij kinderen vanaf 8 jaar aan de hand van opdrachten een kunstwerk vanbinnen en vanbuiten leren kennen. Ze kiezen een kunstwerk uit en komen er op een speelse manier meer over te weten. Meer info hier.

Kunst valt ook digitaal te beluisteren. Er zijn 4 boeiende podcasts beschikbaar die het verhaal vertellen achter de kunstwerken. Beluister deze podcasts hier. Een andere podcast, ​ 'Moving Henry', vertelt het leven van Hendrik de Krijgshaftige. Tijdens de restauratie van zijn graf in de Leuvense Sint-Pieterskerk, vinden de restaurateurs een mysterieus kistje. De vondst is het begin van een zoektocht naar de overblijfselen van de eerste hertog van Brabant. Beluister deze podcast hier.

Ten slotte biedt M ook virtuele 360°-tours, waar de bezoeker het hele museum voor zich heeft. Afgelopen en huidige expo's zijn gratis te bezoeken, op ieders eigen tempo. Wandel hier rond in M. Ook de kunstenaars komen aan het woord op het Youtube-kanaal van M, alsook via Instagram, waar ze dieper ingaan op hun praktijk en kunstwerken.


 

 

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.