Kunstenaar Klaas Rommelaere nodigt modeontwerper en kunstenaar Manon Kündig uit voor een duoshow bij DMW Gallery

Cadavre Exquis is de nieuwste loot aan de stam van de reeks duotentoonstellingen van DMW Gallery, waarin een geselecteerde kunstenaar een andere kunstenaar uitnodigt voor een dialoog. Voor deze duo expo nodigt Klaas Rommelaere Manon Kündig uit voor een daad van onbewuste samenwerking.

De titel van de tentoonstelling is ontleend aan de surrealistische praktijk van een ongeplande, geleidelijke opbouw van een groepscompositie waarbij één deelnemer bijdraagt zonder kennis van de voorafgaande stappen van anderen, en zonder specifieke vooropgezette regels of methodes te volgen. 

Klaas Rommelaere en Manon Kündig passen deze denkwijze toe op hun samenwerking en maken een duotentoonstelling van een gevarieerde mix van media en benaderingen, die ze combineren tot één enkel kunstwerk. Composities worden ontwikkeld in horizontale sequenties die door beide kunstenaars worden bijgedragen, waardoor een groepering van beelden ontstaat die collectief wordt samengesteld.

Elk stuk van de tentoonstelling is ontstaan als een combinatie van de vaardigheden die Klaas en Manon hebben ontwikkeld. Klaas maakt verfraaid textiel met borduurwerk op katoen en afwerkingen zoals gordijnen en wandkleden. Manon maakt figuratieve terrazzoplaten van beton en ge-upcyclede gebroken natuurstenen. 

Beide artistieke benaderingen doen denken aan decoratieve handelingen. Het resultaat verbeeldt figuren die liggen te wachten, wat we tegenwoordig alleen nog maar lijken te doen. Een verwijzing naar wachtende non-spaces zoals kantoorlobby's en luchthavens, waar tijd niet bestaat en je kunt verdwijnen in een anoniem niemandsland. Een staat van niet-zijn.


Klaas Rommelaere ​
Cadavre Exquis
13.05 - 19.06.2021
DMW Gallery


Beelden

 

 

 

 

 

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.