Kunstbeurs Independent Brussels lanceert een live-programma met een nieuwe performance van Oliver Beer

De kunstbeurs Independent Brussels zet voor zijn derde editie - die loopt van 8 tot 11 november - volop in op een live-programma van performances, concerten, experimenten en gesprekken. Independent Brussels 2018 wordt op die manier een uniek evenement dat de live ervaring voorop stelt en waarbij kunst in al zijn vormen centraal staat.

Onder de curatoriale leiding van Vincent Honoré zal Independent Brussels het model van de kunstbeurs omvormen tot een performatief festival dat live-kunst, installaties, gecureerde presentaties, muziek en discussies verwelkomt. Het resultaat is een platform voor experimenten en onverwachte interacties. De performances zullen op de benedenverdieping van de beurs, in het historische Vanderborghtgebouw in hartje Brussel, plaatsvinden.
 

Een van de hoogtepunten van het live-programma is de Europese première van een nieuwe performance van Oliver Beer, een rijzende ster in de wereld van de performance die reeds in het Centre Pompidou, Palais de Tokyo, WIELS en Fondation Louis Vuitton tentoonstelde. Voor deze performance sluiten zangersparen monden om een ​​compositie uit te voeren op basis van hun vroegste muzikale herinneringen. Mond-op-mond zingen ze door elkaars gezichtsholtes om een ​​hybride stem te creëren. Hun muzikale herinneringen en hun lichamen worden een incarnatie, of resonantie, van voortvluchtig geluid.

Vincent Honoré verklaart:
"De performance staat op een intieme, emotionele en diepgaande manier rechtstreeks in contact met het publiek én met de culturele wortels van de kunstenaars. Het manifesteert de thema's die de rode draad zullen vormen doorheen het programma: ritme, beweging en geheugen.”

 

De andere performers komen uit verschillende achtergronden: beeldende kunst, dans en muziek. Toch verleggen ze allemaal de grenzen van live kunst, lenen ze van andere disciplines of bronnen om adembenemende korte acts te creëren die op een unieke manier interageren met het publiek:

Julie Béna
Julie Béna levert een optreden met een zeldzame emotionele impact. Geïnspireerd door haar familiegeschiedenis, vertelt en zingt ze het leven van haar grootmoeder die stierf door het geven van te veel liefde.


Adam Christensen
De performances van Adam Christensen zijn momenten van pure elegantie. Zijn alter-ego, Madam, dwaalt door de ruimte en zingt gebroken biografische liefdesverhalen, vergezeld van een accordion. En zodra Madam zingt, verandert de sfeer in een cabaret.


Mathilde Fernandez
Het onwaarschijnlijke punt van ontmoeting tussen Callas, Nina Hagen, Kate Bush, Catherine Ringer, Diamanda Galas is Mathilde Fernández. Haar barokke uitvoeringen, lyrische talenten en podiumprésence maakt elk van haar verschijningen subliem.
 

Ola Maciejewska
Ola Maneciejewska past de 'serpentinedans' van Loie Fuller toe en speelt met de hybriditeit van het lichaam in beweging. De choreografie vormt een vloeiend beeld, tijdloos, complex en intens visueel.


Independent Brussels
8 - 11 november 2018
Vanderborghtgebouw
Schildknaapstraat 50,
1000 Brussel

http://www.independenthq.com/brussels

 

20180709_INDEPENDENT_pressrelease_NL.pdf

PDF - 505 Kb

Micha Pycke

Independent Brussels - Press

Over Club Paradis | PR & Communications

Club Paradis is a specialist pr & communications agency, working in the fields of art, design, architecture and others who shape culture.